Publicat el 1 de febrer de 2023

Comparteix a:

Nous recursos, a la Biblioteca digital

Mla Logo

Ha començat un nou any i la Biblioteca-CRAI ha volgut celebrar-ho amb la incorporació de nous recursos adreçats tant a la nostra comunitat ESMUC com als usuaris i usuàries que consulten la nostra biblioteca digital.

En primer lloc us presentem Caixaforum+, una plataforma de continguts culturals en format audiovisual i accés en modalitat de streaming. El recurs inclou documentals, conferències i diverses presentacions produïts i promocionats per La Caixa. Cal registrar-se per poder visualitzar de manera gratuïta tots els vídeos. Hi ha diferents seccions: arquitectura, arts escèniques, arts visuals, ciències socials, ciències físiques, cinema, literatura, música i pensament e història. Trobareu els detalls a la secció E-música i audiovisuals.

En segon terme, ens adrecem a aquelles persones interessades en la gestió i tractament de documentació musical. La Music Library Association, és una associació professional dels Estats Units, integrada per biblioteques musicals i centres que acullen fons musicals. L’objectiu de l’entitat és promoure la creació, creixement i ús de biblioteques musicals i fomentar la col·lecció de música i literatura musical. A més també difon la professió dels i les documentalistes musicals i estudia l’eficiència en el servei i l’administració d’una institució de les seves característiques.  Recentment, aquesta associació ha donat 21 de les seves monografies a Internet Archive perquè tothom pugui consultar-los.  Aquest material son d’accés lliure i es poden llegir mitjançant ebook viewer o descarregant-los.  És una eina molt interessant per a documentalistes musicals, professorat i alumnat de musicologia.  La col·lecció es pot consultar aquí, i també des de la secció E-llibres de la nostra web.