Publicat el 30 d'abril de 2024

Comparteix a:

L’ESMUC participa en la nova infografia interactiva de TERMCAT sobre la bateria

Termcat Infografia Bateria 1

Fragment de la Infografia bateria, TERMCAT.

Experts de l’Escola Superior de Música de Catalunya i de L’Auditori Museu de la Música de Barcelona han col·laborat en l’elaboració de la nova infografia interactiva de TERMCAT i que recull les parts de la bateria en forma d’il·lustració. La nova imatge formar part d’una sèrie en què ja es poden trobar el violí, la guitarra, el saxòfon, el piano, el violoncel i el clarinet, on també ha col·laborat l’ESMUC. El 30 d’abril ha estat la data d’estrena de la nova infografia.


La infografia s’afegeix al conjunt de materials gràfics i multimèdia del web del TERMCAT, que donen accés de manera visual i atractiva a termes de tota mena de sectors. I la Terminologia dels instruments musicals forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia, que actualment ofereix més de 170 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.

En la infografia s’inclouen 34 termes rellevants, des de les xarles (conegudes com a hi-hat en anglès) fins als plats d’accents (coneguts com a crash en anglès) i els plats de ritme (ride en anglès), entre altres. Aquests termes ja són part integral de l’àrea temàtica específica present a la Terminologia dels instruments musicals, un recurs en línia que ara compta amb 434 termes classificats temàticament en les diverses categories d’instruments musicals, segons la classificació etnomusicològica i del sistema Hornbostel-Sachs.

La infografia de la bateria s’afegeix a les parts de la guitarra, el saxòfon, el violí, el piano, el violoncel i el clarinet en una sèrie de difusió dels diversos instruments musicals iniciada l’any 2020. Aquest recurs no només és útil per als músics professionals, sinó també per a estudiants i aficionats de tots els nivells, incloent-hi escoles de música, conservatoris i sales de concerts.

TERMCAT

El TERMCAT és un consorci públic creat el 1985 pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) amb la finalitat de garantir el desenvolupament i la integració de la terminologia catalana per a l’elaboració de recursos terminològics, la normalització de neologismes i l’assessorament terminològic, en un diàleg permanent amb usuaris ordinaris i especialistes. Des del 1998, els seus avisos terminològics són d’aplicació obligatòria en les publicacions científiques i tècniques de l’administració pública de Catalunya. Els neologismes aprovats es publiquen al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Més informació
Infografia Bateria Termcat Completa
Infografia bateria TERMCAT.