Publicat el 21 de març de 2024

Comparteix a:

Jorge Rossy presenta el seu workshop de jazz a l’ESMUC

Rossy Imatge Principal

Jorge Rossy.

Dimecres 3 d’abril, el bateria Jorge Rossy impartirà una classe magistral sobre jazz especialment enfocada als estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), tot i que l’accés és obert a totes aquelles persones que tinguin interès. Rossy és considerat un dels intèrprets de bateria més reconeguts del panorama internacional de la seva generació. La sessió de workshop tindrà lloc a l’aula A112, a partir de les 9.30 h. Cal inscripció prèvia.

  • Dimecres 3 d’abril

  • De 9:30 a 14:00 hores

  • Aula A112 de l’ESMUC.

  • Es requereix inscripció prèvia


L’activitat constarà de dues parts. La primera porta com a títol “explorant la base rítmica: fonaments i pràctica” i s’abordaran aspectes fonamentals de la base rítmica dirigits especialment a bateries i contrabaixistes. En aquesta part es tractaran tècniques d’acompanyament i interacció per enfortir les habilitats en aquest àmbit musical. I la segona part s’anomena “estratègies per a una concepció artística atractiva en la situació de jam session”. Aquesta segona part se centrarà en la creació de música genuïna durant les jam sessions. S’analitzaran els paràmetres clau per transformar aquestes situacions improvisades en concerts atractius per al públic, maximitzant el potencial musical en directe.

Jordi At The Sudio 1 1
Jorge Rossy

Jorge Rossy és reconegut internacionalment com un dels bateries més influents de la seva generació. El seu treball com a acompanyant inclou més de 180 enregistraments amb músics reconeguts de jazz com Brad Mehldau, Ethan Iverson, Kevin Hays, Albert Sanz, Mark Turner, Chris Cheek, Seamus Blake, Joshua Redman, Kurt Rosenwinkel, Jakob Bro, Enrico Pieranunzi i Steve Swallow, entre molts altres. Des del seu primer CD sota el seu propi nom, Jorge Rossy Trio Wicca (Fresh Sound), publicat l’any 2006, ha gravat més de 30 àlbums com a líder o colíder de la banda.

Rossy també ha estat de gira amb alguns dels més grans del jazz com Charlie Haden, Wayne Shorter, Lee Konitz, Carla Bley i Joe Lovano. I a més del seu treball com a bateria, Jorge Rossy té un so únic i personal al vibràfon, la marimba i el piano, i una estètica particular com a compositor i líder de les seves formacions.


Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.