Publicat el 20 de juny de 2023

Comparteix a:

L’ESMUC participa al cicle del MUHBA ‘Música, cinema, Barcelona’ al Park Güell

Park Güell

El Park Güell acollirà els propers mesos el cicle ‘Música, cinema, Barcelona’, una completa programació cultural d’estiu organitzada pel Museu d’Història de Barcelona MUHBA amb la col·laboració de BSM i l’ESMUC. L’objectiu és oferir noves oportunitats perquè la ciutadania gaudeixi d’aquest espai emblemàtic amb propostes que tenen com a eix transversal el descobriment de la història de la ciutat a través de la música, el cinema i els itineraris. Tots els concerts seran gratuïts, amb reserva prèvia per accedir-hi.

  • 30 de juny. 7, 14 i 21 de juliol.

  • 20:30 h.

  • Park Güell, Barcelona.


Entre aquestes iniciatives, l’ESMUC ha col·laborat en l’organització del cicle de concerts Camins musicals de llibertat. Barcelona, 1974-1986. Aquesta sèrie de quatre actuacions està concebuda com un recorregut pels darrers anys del franquisme i els primers de la democràcia, quan la societat barcelonina va viure canvis importants i, alhora, contradictoris. Les expressions artístiques, i en particular la música, van ser els vehicles principals per descobrir i promoure altres maneres de viure, individuals i col·lectives. Les quatre propostes musicals, doncs, són una mostra dels camins que marcaren a Barcelona la identitat cultural d’una època:

Sons de llibertat, amb Pol Aumedes (30 de juny)

Un concert entre el ball de la plaça i la performance a la galeria d’art, per recordar-nos com la tradició i la contemporaneïtat poden confluir en molts aspectes. Amb un espectacle interdisciplinari, l’Elena, la Magalí, en Joan i en Pol ens proposen un viatge sonor i visual a aquells anys. Presentació del concert a càrrec d’Anaís Falcó. Més informació.

Sons de flamenco en vermell, amb La Prenda Roja (7 de juliol)

La Prenda Roja ens ofereix una tradició del flamenco recuperada i potenciada amb l’empenta de l’experimentació de la música urbana actual, reivindicant el lloc de la dona en la nostra societat i l’empoderament femení. Les integrants de La Prenda Roja són: Ana Brenes, Cristina López i Sara Sambola. Presentació del concert a càrrec de Cristina López. Més informació.

Nits llatines, amb Jordi Barceló Grup (14 de juliol)

Les músiques i els balls llatins van ser una constant en les festes populars dels barris de Barcelona, i encara tenen la força per moure els nostres cossos. Amb composicions pròpies i adaptacions de temes tradicionals llatins, s’ofereix un concert únic i original. Presentació del concert a càrrec de Miquel Puddu. Més informació.

From now on, amb Isaac Romagosa Group (21 de juliol)

Una proposta de fusió actual entre el jazz modal i diferents palos del flamenco realitzada a partir de suggerents sonoritats postimpressionistes, que també caracteritzen els arranjaments de temes clàssics de jazz fusió. Presentació del concert a càrrec de Miquel Puddu. Més informació.

Musica Dona Ciutat 3

Més informació:

Park Güell

MUHBA

Música, cinema, Barcelona

Accés lliure amb reserva prèvia.