Publicat el 12 de desembre de 2023

Comparteix a:

Intervencions musicals de ‘La maleta d’Antoni Tàpies’

Antoni Tapies 1 1

Antoni Tàpies. Foto Fundació Antoni Tàpies.

Amb motiu de la celebració del centenari del naixement d’Antoni Tàpies, l’ESMUC col·labora amb la Fundació Antoni Tàpies amb una sèrie d’actuacions en directe, que porta el títol de La maleta d’Antoni Tàpies, a càrrec d’estudiants de l’ESMUC, per homenatjar la figura de l’artista. El primer concert té lloc el dimecres 13 de desembre, a les 14 h, al Parlament de Catalunya, davant l’obra 7 de novembre. L’acte coincideix amb l’inici de les activitats que desplegarà L’Any Tàpies, que es perllongaran fins al 13 de desembre del 2024.

Els diferents concerts seran protagonitzats pels estudiants Juan Carlos Narvaez (flauta en sol) i Álvaro Ayuso (percussió), que interpretaran l’obra Hyxos, de Giacinto Scelsi. El 22 de desembre a l’Ajuntament de Barcelona i el 12 de gener al Palau de la Generalitat.

El 4 de març també tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra, a la Sala de Reflexió (campus de la Ciutadella, C. Ramon Trias Fargas, 25-27, en tres sessions, a les 10.30 h, les 11 h i les 11.30 h. El mateix dia també hi haurà una segona actuació a la Conselleria de Cultura, a les 13 h.

La següent proposta de La malaeta de Tàpies serà a la Casa Batalló el dijous 14 de març, a les 19 h.


El títol del concert fa referència a la maleta que utilitzava Antoni Tàpies per transportar els vinils i CD’s que escoltava als seus tallers de Campins i de Barcelona. Per aquest motiu La maleta d’Antoni Tàpies és la banda sonora del procés de creació d’un dels pintors cabdals del segle XX, i, a la vegada també és una font de reflexió i difusió de l’art contemporani.

Les intervencions musicals es faran davant de diferents quadres de l’artista que estan situats a espais emblemàtics de Catalunya, i, a més, el seguiment dels diferents concerts signifiquen també un itinerari per les obres de Tàpies, que estan en aquests edificis, que de vegades poden tenir una difícil visibilitat.

L’Any Tàpies té com a objectius consolidar el compromís de la Fundació d’aproximar-se en profunditat a l’obra i al pensament de l’artista, difondre’ls tant en l’àmbit nacional com internacional, i contribuir a actualitzar-ne les lectures i a construir noves mirades.

Més informació
Obra 7 De Novembre Antoni Tapies Parlament
Obra 7 de novembre, d’Antoni Tapies, al Parlament de Catalunya.