Publicat el 23 de febrer de 2023

Comparteix a:

Exposicions Biblioteca-CRAI ESMUC: Callas alla Norma

Callas Expo Web

Aquest mes de març inaugurem una nova exposició, centrada en la extraordinària cantant d’òpera Maria Callas i la seva representació més icònica, la Norma de Bellini.  

Magnètica i intuïtiva, Maria Callas va encarnar els seus personatges de manera única, dotant-los d’una profunditat i vitalitat excepcionals. La seva presència escènica i expressivitat poètica la van elevar com a artista, immortalitzant-la com una de les personalitats més importants de la història de la òpera. Amb una gran i inusual capacitat vocal, sumades a un innegable talent innat per convertir els seus defectes en virtuts, Callas va aconseguir que les seves petites imperfeccions vocals ocasionals esdevinguessin quelcom especial i característic, la seva marca personal.

Poderosa alhora que vulnerable, Maria Callas va interpretar prop d’una cinquantena de personatges, entre les que s’inclouen Medea, Anna Bolena, Ifigenia o Lady Macbeth. Però el més interpretat per l’artista i objecte d’aquesta exposició va ser la sacerdotessa Norma. Es va posar en la seva pell en aproximadament 90 ocasions, en funcions d’Europa i Amèrica entre els anys 1948 i 1965. Abans de Maria Callas l’obra mai havia estat rebuda amb tanta expectació ni entusiasme.

Plantegem un recorregut entre la relació que van mantenir cantant i personatge durant tots els anys que va durar el vincle entre les dues. Les seves transformacions i lligams s’analitzen en aquesta exposició que vol explorar aquest aspecte de la vida de Maria Callas, alhora rendint homenatge a una autèntica gegant de la òpera, però també a totes les dones que, com ella, han aconseguit trencar estereotips, creant nous espais i maneres d’entendre i apreciar l’art.

Les publicacions consultades per documentar la mostra com així també els documents exposats formen part del fons de la Biblioteca-CRAI ESMUC. Hem optat per posar còpies de les portades d’aquells documents que són més consultats pels nostres usuaris i usuàries.  Al catàleg es poden trobar mes documents sobre Maria Callas i sobre l’òpera Norma disponibles a la biblioteca.

Això es Maria Callas alla Norma.

Maria Callas Abranovic

Més coses…

L’artista sèrbia Marina Abramovic interpretarà 7 deaths of Maria Callas del 9 a l’11 de març al Gran Teatre del Liceu. Més informació aquí