Publicat el 9 de setembre de 2022

Comparteix a:

Exposició de Pol Aumedes ‘Polièdric. Les facetes d’un músic’

Poliedric. Les Factes Dun Music
Exposició ‘Polièdric. Les facetes d’un músic’.

Octubre – novembre de 2022. Vestíbul de l’ESMUC. Accés lliure.

L’ESMUC acull l’exposició ‘Polièdric. Les facetes d’un músic’ del graduat Pol Aumedes

L’ESMUC acollirà a partir del dilluns 3 d’octubre l’exposició Polièdric. Les facetes d’un músic, del graduat de l’ESMUC, actor i artista plàstic llicenciat en Belles Arts, Pol Aumedes. La inauguració de la mostra tindrà lloc a les 16.30 h al vestíbul de l’Escola Superior de Música de Catalunya i comptarà amb la presència de l’autor. Es podrà visitar fins al mes de novembre. Accés lliure.

Vídeo de l’exposició Polièdric.

Aumedes treballa en investigació artística basada en la hipòtesi que la festa tradicional i la performance contemporània poden confluir en molts aspectes. Polièdric. Les facetes d’un músic, és una exposició amb una performance associada que pretén visualitzar i submergir-se en l’ofici del músic. Explicant-ne tots els seus vessants, tant creatius com vulnerables.

Polièdric es va estrenar el mes de febrer del 2022 i va estar exposada entre març i abril al Centre Artesà Tradicionàrius. Ara es pretén fer arribar aquest projecte artístic a altres territoris per donar a conèixer una professió compartida i col·lectiva, complexa i apassionant.

L’exposició

Les dades han revolucionat el nostre segle i el Big Data transforma la manera com ens relacionem amb el món. Esdevenim objectes generadors d’informació, però no interessa qui som: només les traces que deixem, retalls de vida convertits en zeros i uns. Tanmateix, l’artista del segle XXI és capaç d’observar aquest flux d’informació des d’un altre prisma, d’aturar-lo i de copsar-ne la bellesa.

Pol Aumedes s’ha fixat en l’atractiu estètic de les dades. S’ha erigit en subjecte artístic d’un material que és seu, que li pertany. Des del 2004 i fins al 2021 va recollir sistemàticament els fruits de disset anyades musicals: 1.586 actuacions, diverses agendes en paper i digitals, milers de quilòmetres recorreguts en cotxe, la distància entre llocs viscuts, el nom dels amics amb qui va compartir escenari.

Polièdric. Les facetes d’un músic és el resultat d’una investigació artística a partir del dia a dia de l’ofici. La mirada d’Aumedes ha convertit les xifres en grafit, paper vegetal, formol i carbonet, i la música en partitures visuals, paper Manila i videoart. L’exposició d’aquest material té la voluntat d’emmirallar el col·lectiu de músics i d’expressar la realitat d’aquesta feina vocacional des d’un punt de vista inèdit. Un autoretrat sincer que s’inspira en la quotidianitat i en fa poesia.

Anna Costal i Fornells

Més informació

Accés lliure.