Publicat el 22 de febrer de 2024

Comparteix a:

Dimarts Toca ESMUC: Trio d’ocells

Trio Flabiols 1

Trio de flabiols: Carla Mallarach, Mariona Lluna i Mar Vilar.

El dimarts 27 de febrer, en el marc del cicle Dimarts Toca Esmuc, l’Escola es prepara per a una vetllada que resseguirà un seguit d’obres de diversos autors i estils musicals per a assolir un recorregut dolç i original que ens permetrà conèixer una mica millor la sonoritat d’aquesta formació cambrística: el trio de flabiols. La formació està integrada per Carla Mallarach, Mariona Lluna i Mar Vilar, i comptarà amb l’acompanyament al piano de Miguel Ángel Dionis. El concert tindrà lloc a la Sala d’Orquestra de l’ESMUC, a les 18.15 h i l’accés és lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

  • Dimarts 27 de febrer.

  • 18:15 hores.

  • Sala d’Orquestra ESMUC.


Aquest trio de flabiols oferirà una sèrie de peces originals per a la formació, amb obres de Jordi León i Xavier Ventosa, així com arranjaments i adaptacions d’altres tipus de música. L’elecció del repertori té la intenció de mostrar l’ampli ventall de possibilitats de l’instrument i la seva versatilitat com a integrant d’un conjunt cambrístic de petit format.

El flabiol té la particularitat que es toca generalment amb una mà. L’altra fa sonar una percussió, que pot ser un tamborí, timbal o bombo. Hi ha els flabiols secs i els flabiols de claus o de cobla, que són els que sonen en les sardanes, grups de música tradicionals i folk. És l’instrument més antic i representatiu de la música popular catalana.

La formació de flabiols de l’ESMUC participa en el cicle de concerts gratuïts que organitza l’Ajuntament de Barcelona als centres cívics i culturals de la ciutat que porta el nom de Música Z. Les components del tercet de flabiolaires actuarà el dimecres 6 de març al Centre Cívic Can Verdaguer i el dijous 14 de març, al Centre Cívic Navas. Els dos concerts comencen a les 19 h.

Dimarts Toca ESMUC és un cicle estable de l’Escola Superior de Música de Catalunya que mostra la diversitat d’estils i formats musicals que hi conviuen. L’alumnat de l’especialitat de Producció i Gestió de l’Escola col·labora en la organització d’aquests concerts com a part pràctica de la seva formació, encarregant-se de part de la difusió i de la coordinació del concert, per fer que els intèrprets tinguin una bona experiència tocant i que el públic gaudeixi de la música en directe.

Programa

La Margarideta. Popular (arranjament de Jordi León)

Sonata a 3, Johann Joachim Quantz

Alpine Suite, Benjamin Britten

(1. Arrival at Zermatt; 2. Swiss Clock; 3. Nursery Slopes; 4. Alpine Scene; 5. Moto perpetuo: Down the Piste; 6. Farewell to Zermatt

Hippo the Cat, Marc Egea

Cardinals, Jordi Molina

(1. Sud; 2. Est; 3. Oest; 4. Nord)

Temps esquinçat. Ragtime, Xavier Ventosa

Passejada de pastissos. Cakewalk, Xavier Ventosa

Trio d’oiseaux. Polca original de Jules Pillevestre (arranjament de Bernat Castillejo)

Intèrprets

Carla Mallarach, flabiol

Mariona Lluna, flabiol

Mar Vilar, flabiol

Miguel Ángel Dionis, pianista acompanyant

Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Concert d’Electrogralla. Dimarts Toca ESMUC 2019.