Publicat el 14 d'octubre de 2022

Comparteix a:

Núria Sempere participa una nova sessió de ‘Diàlegs amb música’

Imatge Dialegs 1
Diàlegs amb música. ‘La direcció orquestral, avui’.

Dilluns 17 d’octubre. 18.30 h. CCCB. Entrada gratuïta amb reserva prèvia.

La Fundació Pau Casals organitza una nova sessió de ‘Diàlegs amb música’ al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, i amb la participació de Núria Sempere

Aquest dilluns 17 d’octubre a les 18.30 h, l’Auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) va acollir la taula rodona ‘La direcció orquestral, avui’, que organitza la Fundació Pau Casals. La directora general de l’ESMUC, Núria Sempere, ha participat en aquesta activitat juntament amb la periodista musical Rosa Massagué, el director d’orquestra Antoni Ros Marbà, i el director musical del Gran Teatre del Liceu Josep Pons. L’acte serà conduït per l’assagista i musicòleg Oriol Pérez Treviño. L’accés és lliure amb reserva prèvia.

Les noves generacions de directors i directores d’orquestra tenen al davant nous reptes. En aquest diàleg volem parlar d’aquests reptes i opcions, i plantejar quines són les dificultats i oportunitats de la direcció orquestral. Amb la força inspiradora del llegat de Pau Casals, volem analitzar la situació actual.
Què en queda del seu llegat? Com és recordat? Quins són els principals reptes de la direcció orquestral avui? Aquestes són algunes de les preguntes que es plantejaran en aquesta edició dels Diàlegs amb Música de la Fundació Pau Casals. Casals, a més d’un gran violoncel·lista va ser també un director d’orquestra excepcional. L’impacte de la seva forma de dirigir i l’excel·lència artística que assolí l’Orquestra Pau Casals que va crear a Barcelona l’any 1920 i posteriorment l’Orquestra Simfònica de Puerto Rico, formen part d’un llegat inspirador de referència.
 
Núria Sempere
Núria Sempere és actualment directora general de l’ESMUC. Anteriorment ha estat directora de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de L’Hospitalet (EMMCA), professora del Departament de Producció i Gestió de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i membre de la junta directiva de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) de la qual és la presidenta fundadora.

Més informació

Accés lliure amb reserva prèvia.