Publicat el 13 de desembre de 2022

Comparteix a:

L’ESMUC acull una nova edició del Curs de cant amb Josep Bros

Jose Bros Teatro Real 1

Josep Bros al Teatro Real (26 d’abril de 2019).

Curs de cant amb Josep Bros

Del 24 al 27 de gener de 2023, ESMUC, Diferents horaris i espais.

El tenor Josep Bros impartirà a l’ESMUC una nova edició del Curs de cant, obert al públic i amb la possibilitat de participar-hi activament.

El tenor Josep Bros impartirà a l’ESMUC, entre el 24 i el 27 de gener, una altra edició del Curs de cant que imparteix a l’Escola anualment, obert al públic. Les persones assistents tindran la possibilitat d’acudir mitjançant dues modalitats diferents: actius externs, que hauran de ser seleccionades i participaran activament en les classes de cant amb el tenor, i la modalitat d’oients externs, que estarà disponible per a tothom i permetrà acudir a les classes magistrals exclusivament com a oient.

Les persones interessades en participar en el curs com actius externs hauran d’enviar una biografia i un enregistrament, a més de l’obra o obres que vulguin treballar durant el curs. El termini d’inscripció conclou el 18 de gener.

Josep Bros

Josep Bros és considerat un dels màxims exponents del repertori belcantista romàntic, havent debutat en el transcurs de pocs anys més de 50 títols d’aquest estil entre els quals destaquen “Lucia di Lammermoor”, “La Sonnambula”, “I Puritani”, “L’elisir d’amore”, “Rigoletto”, “Anna Bolena”, “Don Pasquale”, “La Favorita”, “Roberto Devereux”, “La Fille du Régiment” o “Lucrezia Borgia”, a més de “Manon” de Massenet, “Werther” i “La traviata”, sense oblidar les mozartianes “Don Giovanni”, “El Rapte en el Serrallo”, “Così fan tutte” i “La Flauta Màgica”.

Nascut a Barcelona, cursa els seus estudis musicals en el Conservatori Superior Municipal de Música de la seva ciutat, i de cant sota la direcció de Jaume Francisco Puig. Després de participar en les diferents temporades d’òpera a Palma, en 1991 debuta amb “Don Giovanni” i “Don Pasquale” a Sabadell, i en 1992 debuta inesperadament en el Gran Teatre del Liceu al costat d’Edita Gruberova a “Anna Bolena”, aconseguint un gran èxit de públic i crítica que li obre les portes dels més prestigiosos teatres del món: Scala de Milà, Covent Garden de Londres, Staatsoper de Viena, Teatre Real de Madrid, Teatre Colón de Buenos Aires, Òpera de San Francisco, Teatre Sant Carles de Nàpols, Bayerische Staatsoper de Munic, així com els teatres d’Hamburg, Roma, Tòquio, Los Angeles, Washington, Principal de Palma, Amsterdam, Berlín, Florència, Lisboa, Zurich, Parma, Palerm, Torí, Tolosa, Sevilla, Bilbao, Oviedo, etc. a més de Festivals com els de Peralada, Sant Sebastià, Santander i Munic.

Realitza igualment una considerable activitat en el camp del concert i de l’oratori que l’ha portat a actuar en sales tan emblemàtiques com la Konzerthaus de Viena, les Philharmonie de Colònia i de Munic, l’Accademia di Santa Cecilia de Roma i el Carnegie Hall de Nova York, a més de la majoria de sales de concert espanyoles.

També ha participat en nombroses representacions de sarsuela, destacant “Doña Francisquita” en el Teatre de la Zarzuela de Madrid i Gran Teatre del Liceu de Barcelona, “Los Gavilanes” a Palma, “La Tavernera del Port” en el Teatre de la Zarzuela, Oviedo i Sevilla. “Luisa Fernanda” en el Teatre Real, la Scala de Milà, Festival de Peralada i Oviedo a més de “La Bruixa”, en el Teatre de la Zarzuela de Madrid, Campoamor d’Oviedo i Maestranza de Sevilla.

En 2003 va ser nomenat acadèmic per la Reial Acadèmia de San Romualdo de Ciències, Lletres i Arts de Sant Ferran (Cadis) i, entre altres guardons, ha obtingut els premis “Orazio Tosi” del Teatre Regi de Parma per la seva interpretació de “Rigoletto”, “Lauri Volpi” de l’Òpera de Roma per la seva interpretació de “Lucia di Lammermoor”, el “Premi Corelli” del Teatre delle Muse d’Ancona per la seva interpretació en “Il Pirata” el Premi Federico Romero concedit per la SGAE i, recentment, la “Lira d’Argento” per la seva interpretació de l’obra “I Puritani” en l’Òpera de Viena. L’any 2006 se li va concedir el Premi Líric Teatre Campoamor, en la seva primera edició, al millor cantant d’òpera.

Els seus enregistraments en CD inclouen versions completes de les òperes “Anna Bolena”, “Lucia di Lammermoor” (una amb Mariella Devia i dirigida per Zubin Mehta i una altra amb Edita Gruberova, sota la direcció de Friedrich Haider), “La Sonnambula”, “Roberto Devereux”, “Ildegonda”, “La conquesta di Granata”, “Parisenca”, “Lucrezia Borgia”,”Maria di Rohan”, “Il Pirata”. Les sarsueles “Luisa Fernanda” i “La Bruixa”, el “Miserere” de Hilarión Eslava, “Per amor”, un disc amb romances i duos de sarsuela al costat de la soprano María Gallego i “Giuramento”, amb obres del repertori belcantista, mentre que en DVD posseeix registres de “L’amico Fritz”, “Il *Viaggio a Reims”, “I Puritani”, “La Sonnambula”, “La traviata”, “Don Giovanni”, “Luisa Fernanda” i “Maria Stuarda”.

Les persones interessades, han de donar-se d’alta com a usuari per realitzar la inscripció i veure els preus i les modalitats.

Calendari del curs

24 de gener: d’11:00 a 14:00 h i de 16:00 a 20:00 h. Aula A111

25 de gener:
de 12:00 a 15:00 h i de 16:30 a 20:30 h. Aula A111

26 de gener:
d’11:00 a 14:00 h i de 15:30 a 19:30 h. Sala de Cor

27 de gener: d’11:00 h a 14:00 h. Concert final: 18:00 h

Preu per actius externs: 300€

Preu per oients externs: 40€

Més informació

Josep Bros