Publicat el 7 de febrer de 2023

Comparteix a:

Conferència de l’exprofessor Jordi León sobre Manuel Oltra (Ajornada)

Manuel Oltra
Conferència de Jordi León: Manuel Oltra, una aportació decisiva al món de la cobla.

Dimecres 15 de febrer. D’11 h a 14 h. Aula A347 (ESMUC). Accés lliure. (Ajornada fins a nova data)

La conferència de Jordi León porta el títol de ‘Manuel Oltra, una aportació decisiva al món de la cobla’ (Ajornada fins a nova data)

ATENCIÓ: La conferència que s’havia de celebrar el dimecres 15 de febrer, l’ESMUC sobre el mestre Manuel Oltra (1922-2015), una de les figures més importants de la història musical de Catalunya, ha estat ajornada fins a nova data per motius aliens a l’ESMUC.

La sessió se celebrarà en el marc del Centenari del seu naixement, i, tot i que està principalment dirigida als estudiants de Repertori de Cobla i de Música Tradicional Catalana, estarà oberta al públic. La conferència porta el títol de ‘Manuel Oltra, una aportació decisiva al món de la cobla’.

L’activitat anirà a càrrec de Jordi León, que fou deixeble de Manuel Oltra i també professor de l’ESMUC. És instrumentista de flabiol, tible i oboè, i al llarg de la seva extensa trajectòria, ha estat director de les cobles Sant Jordi i Principal del Llobregat i ha escrit obres per a cobla i una trentena de sardanes.

Pel que fa a la temàtica de la conferència, aquesta girarà principalment entorn el seu catàleg de sardanes i música de concert per a cobla. Durant la sessió, es faran diverses anàlisis i audicions de les seves composicions, a partir de les quals es reflexionarà sobre la seva manera d’entendre la música, en general, i la composició en particular. A més, també s’hi podran sentir en veu pròpia algunes de les seves afirmacions. Per poder aprofundir en la visió i el llegat d’Oltra, es distribuirà entre els assistents un dossier amb el llistat d’obres per a cobla, partitures, comentaris i un petit esbós biogràfic del mestre català.

Projecte “Fer de Músic” – Entrevista a Manuel Oltra i Ferrer. Museu de la Mediterrània

Més informació

Activitat amb accés lliure, amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.