Publicat el 1 de febrer de 2024

Comparteix a:

Concerts ESMUC de Clàssica i Jazz al Centre Cívic Fort Pienc

17. 16.02 Guitarra I Piano Auto X2 1

Cicle de Clàssica i Jazz al Centre Cívic Fort Pienc.

Estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya participen en els cicles Clàssica i altres veus i Vespres de Jazz que organitza el Centre Cívic Fort Pienc, amb la col·laboració de l’ESMUC. En l’àmbit de clàssica n’hi ha dues propostes centrades en Les grans obres per a viola i la Guitarra i piano: de Catalunya al món, mentre que de l’especialitat de Jazz, el BJM Collective oferirà un concert centrat en l’univers de la compositora Carla Bley. Els concerts són d’accés lliure amb reserva prèvia.

  • 2 de febrer | 16 de febrer | 13 de març

  • 19:00 h | 19 h | 20 h

  • Centre Cívic Fort Pienc


Concert de viola

El concert Les grans obres per a viola tindrà lloc el divendres 2 de febrer a les 19 h, i anirà a càrrec de Javier Sáenz-López Aumente, viola, acompanyada per Cristina Esclápez Gil, al piano, i per un Quartet de corda. En aquest concert gaudirem de dues de les grans obres que s’han escrit per a viola solista al llarg de la història de la música. Per una banda, el concert de Carl Stamitz esdevé la primera obra de referència per a  aquest instrument. I, per altra banda, el concert de Paul Hindemith representa la màxima expressió i explotació dels recursos per a viola.

Programa: 

Concert per viola en re major, Op. 1, de Carl Philipp Stamitz.

Concert per viola “Der Schwanendreher”, de Paul Hindemith.

Guitarra i piano

La proposta Guitarra i piano: de Catalunya al món és protagonitzada per Georgina Masanes Pons, piano i Jiang Minghao a la guitarra. Té lloc el divendres 16 de febrer, a les 19 h. Tant el piano com la guitarra són dos instruments sobre els quals els compositors catalans han tingut una gran influència a escala mundial. Escoltarem obres de compositors catalans que han esdevingut grans referents dels dos instruments, i també de compositors mundialment coneguts. Les músiques dialoguen entre elles, independentment de l’origen.

Programa:

Escenes d’infants, Op. 15. Robert Schumann.

Scènes d’enfants, Frederic Mompou.

Sonata per a guitarra, núm.3. Del Decameró negre. Leo Brower.

Sonata per a guitarra, Joan Manén.

Concert de Jazz

El tercer concert forma part del cicle Vespres de Jazz de Fort Pienc, que tindrà lloc el dimecres 13 de març, a les 20 h, i que se centra en L’Univers de Carla Bley, a càrrec del BJM Collective. Els intèrprets són Camila Arana, veu; Vicente Aravena, saxo; Aleix Cansell, piano; Lidia García, baix; Cecilia Collaço, bateria; Natsuko Sugao, directora musical i arranjadora; i Sandra Galera, arranjadora.

El songbook de Carla Bley és inesgotable i immensament ric. Els estudiants del Barcelona Jazz Màster reten un homenatge a aquesta grandíssima compositora del jazz amb arranjaments creats especialment per la vetllada.

Reserva d’entrades

Les entrades són lliures amb reserva prèvia:

Clàssica i altres i Cinema: dilluns corresponent a la setmana de l’activitat.
Vespres de Jazz i Xerrades: dilluns anterior a la setmana de l’activitat.

Les persones que no es trobin presents 20 minuts abans de l’inici de l’espectacle perdran la reserva.
Un cop començat l’espectacle no es permetrà l’entrada a la sala.
Reserva d’entrades al 93 232 78 27 i a www.fortpienc.org. Accés preferent per persones amb mobilitat reduïda i persones amb necessitats especials.

Més informació

Accés lliure amb reserva prèvia.