Publicat el 20 de febrer de 2024

Comparteix a:

Concert Kebyart meets… ESMUC Saxophone Ensemble

2023 Kebyart 05a©davidruano Medium 2 1

Kebyart Ensemble.

Nova edició del projecte Kebyart meets ESMUC, activitat pedagògica que té com a protagonista als graduats i membres del Kebyart Ensemble, amb els estudiants de saxo de l’Escola Superior de música de Catalunya. En aquesta edició, el curs es farà del 18 al 21 de febrer i serà l’endemà, el dia 22, quan tingui lloc el concert obert al públic. La cloenda de les sessions del treball realitzat durant les sessions didàctiques es farà a la Sala 4 Alícia de Larrocha (accés per l’ESMUC), a les 19 h. En aquesta ocasió la formació estrenarà l’obra Subtracció cromàtica, de l’estudiant de Composició Jan Corberó. Entrada lliure amb aforament limitat a la capacitat de la sala.

  • Dijous 22 de febrer.

  • 19:00 hores.

  • Sala 4 Alícia de Larrocha ESMUC.


En aquesta sisena edició del projecte Kebyart meets ESMUC, la formació de saxofonistes formada per Pere Méndez, Víctor Serra, Robert Seara i Daniel Miguel, treballa amb els estudiants de saxofon de l’especialitat de Música Clàssica i Contemporània amb obres escrites per a l’instrument. Durant els quatre dies de treball, músics i estudiants treballen per tirar endavant el repertori del concert final. El quartet desenvolupa la feina amb la voluntat de transmetre l’energia, el treball constant, la creativitat i la passió per la música de cambra, així com compartir els coneixements adquirits al llarg dels anys de vida d’aquest quartet.

Kebyart meets

L’activitat Kebyart meets… ESMUC Saxophone Ensemble és un projecte intensiu de música de cambra que té com a objectius principals l’aprenentatge, la incorporació i l’aplicació d’eines per entendre, interpretar i gaudir de la música de cambra. Durant aquesta experiència, el quartet Kebyart trasllada la seva feina diària i amplifica el treball de quartet a ensemble de saxos.

L’objectiu principal és desenvolupar l’escolta com a base fonamental del tempo, l’afinació, la qualitat sonora, l’audició harmònica i la interpretació musical. A més, es cerca desenvolupar habilitats per actuar en públic amb autocontrol, domini de la memòria i capacitat comunicativa. Cada any s’estrena l’obra d’un estudiant de composició del centre, enguany l’escollit pel cap de departament de Creació i Teoria Musical ha estat l’estudiant Jan Corberó amb la seva obra Subtracció cromàtica.

Kebyart Ensemble

Des de la seva creació a l’ESMUC l’any 2014,  Pere MéndezVíctor Serra, Robert Seara i Daniel Miguel s’han convertit en un dels grups amb més projecció de la seva generació. Han estat guardonats en prestigiosos concursos com l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition, El Primer Palau 2016, el Premi BBVA de Música-Montserrat Alavedra i el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, entre d’altres.

La formació és membre de l’European Chamber Music Academy i la seva línia artística és una clara aposta en tres direccions: la reivindicació del repertori original, el compromís amb la nova creació i la revisió d’obres d’altres formacions mitjançant les transcripcions.

L’ensemble també va ser escollida per l’European Concert Hall Organitzation (ECHO) com artistes emergents de l’escena Europea per realitzar diferents concerts pel continent.

Programa

Josef Mysliveček (1737-1781):
Octet for Winds No. 1 in E flat Major (1770 ca.)
Arranjaments de Kebyart
I. Allegro maestoso
II. Larghetto un poco sostenuto
III. Tempo di Menuetto
 
Jan Corberó (2003)
Subtracció cromàtica (2024)
(Estrena)

Henri Tomasi (1901-1971)
Ballade IHT 22 (1938)
Arranjaments de Jean-Marie Londeix
 
Igor Stravinsky (1882-1971)
Circus Polka (1942)
Arr. Olaf Mühlenhardt

Intèrprets

Saxo soprano:
Pere Méndez*
Marta Cid
Oscar Sala
 
Saxo alto:
Víctor Serra*
Pilar Martorell
Etna Rojas
Carlos Segura
 
Saxo tenor:
Robert Seara*
Jesus Ruíz
Berta Eslava
 
Saxo baríton i baix:
Daniel Miguel*
Daniela Tejada
Danel Zubeldia
 
Kebyart*

Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Kebyart Ensemble i l’ESMUC Saxophone Ensemble. 2023.