Publicat el 19 d'octubre de 2022

Comparteix a:

L’obra de Chick Corea al Dimarts Toca ESMUC

Chick Corea Esmuc

Chick Corea. Autor de la fotografia: Tore Sætre. CC 4.0.

Dimarts Toca ESMUC: Chick Corea Trio.

Dimarts 25 d’octubre. 18:15 h. Sala d’Orquestra. Accés lliure

El Chick Corea Trio oferirà un concert amb obres del recentment desaparegut pianista que continua sent un referent del món del jazz

El Chick Corea Trio format per alumnat de l’Escola Superior de Música de Catalunya ofereix una retrospectiva del pianista Armando Anthony Corea “Chick Corea”, referent del jazz modern i un dels pianistes amb més influència en les generacions posteriors. Un recorregut per la prolífica carrera del pianista nord-americà d’origen italià que va marcar un abans i després dins el jazz. Amb una forta formació, tant d’origen clàssic com jazzística, Corea es va convertir en un dels referents del piano jazz més importants des de la dècada de 1960 fins al dia d’avui. El concert, que forma part del cicle estable Dimarts Toca ESMUC, tindrà lloc el dimarts 25 d’octubre a les 18.15 h a la Sala d’Orquestra.

Combo Chick Corea Dimarts Toca Esmuc 1
Guillaume Coulbois, piano, Jordi Herrera, contrabaix, i Gerard Pola, bateria.

Per aquest concert la formació d’estudiants de l’ESMUC oferirà una selecció de temes que comprenen, majoritàriament, l’etapa del Chick Corea New trio (2001) on l’acompanyaven Avishai Cohen (contrabaix) i Jeff Balard (bateria). Per altra banda, cal dir que el programa recull alguns dels clàssics menys coneguts però, a la vegada, més interessants del famós pianista. Les obres interpretades per la formació representen un viatge per la ductilitat i mescla d’estils de Chick Corea i recorren gran part de la seva trajectòria, des dels seixanta i fins a les seves últimes composicions. Reinterpretades gairebé sempre per una de les seves últimes formacions, el Chick Corea New Trio,són referents del jazz modern.
                                                   
Chick Corea (Armando Anthony Corea) va néixer a Chelsea, Massachusetts (EE UU) l’any 1941 i va morir el 21 de febrer de 2021. Fou un pianista i un compositor que a mitjans dels anys seixanta va donar els seus primers passos amb els grans noms del jazz de l’època, com Lionel Hampton, Herbie Mann o Stan Getz, per acabar cridant l’atenció de Miles Davis i entrar a formar part del seu grup. Durant la dècada de 1970 Corea formà Return to Forever, grup que es va caracteritzar per la seva ductilitat als teclats, tant elèctrics com acústics. Amb influències de Milhaud, Fauré, Scriabin, Bartók i Mozart, Chick Corea es va convertir en un dels pianistes més influents del jazz (fusió, avantguarda i llatí) i ho continua sent en l’actualitat.


Més informació:

Chick Corea

Intèrprets

Chick Corea Trio

Guillaume Coulbois, piano
Jordi Herrera, contrabaix
Gerard Pola, bateria

Programa

Litha, de l’àlbum Tones for Joan’s Bones (1967)
 
Matrix, de l’àlbum Now He Sings, Now He Sobs (1968)
 
Tumba, de l’àlbum Paint The World (1993)
 
Humpty Dumpty, de l’àlbum Alive (1991)
 
Lifeline, de l’àlbum Rendezvous in New York (2003)

Concert d’accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.


Dimarts Toca ESMUC és un cicle estable de l’Escola Superior de Música de Catalunya que mostra la diversitat d’estils i formats musicals que hi conviuen, on també participa l’alumnat de l’especialitat de Producció i Gestió, encarregats de l’organització d’aquest cicle de concerts com a part pràctica de la seva formació.