Publicat el 2 de setembre de 2022

Comparteix a:

El baixista Jordi Gaspar oferirà una classe magistral de guitarra baixa acústica

Jordi Gaspar 1 1
Classe magistral de Jordi Gaspar

Dijous 22 de setembre, 11 h. a la Sala d’Orquestra. Accés lliure.

Jordi Gaspar oferirà una classe magistral centrada en la guitarra baixa acústica

El departament de Jazz i Música Moderna, Flamenco i d’Arrel organitza una classe magistral amb el baixista, compositor, pedagog i productor Jordi Gaspar on també parlarà de la guitarra baixa acústica de cinc cordes i amb la que ha fet el seu últim treball discogràfic. Gaspar comptarà amb la col·laboració d’Oriol Roca (bateria) i Santi de la Rubia (saxo), graduat de l’ESMUC.

Jordi Gaspar (1960, Barcelona)

El protagonista d’aquesta classe magistral inicialment es va dedicar al baix, però també és compositor, pedagog i productor. Els seus instruments són el baix elèctric, el baix acústic i el contrabaix. Ha tingut i té un paper destacat com a instrumentista i és un referent com a professor en els seus instruments. També ha estat director pedagògic a l’Escola Superior del Taller de Músics del 2014 al 2021.

El seu caràcter eclèctic ha marcat la seva trajectòria musical en músiques diverses. Així, en el jazz ha compartit escena amb músics com ara Tete Montoliu, John Abercrombie, Bob Moses, Mulgrew Miller, Dave Liebman, Jordi Bonell, Iñaki Salvador, Dave Schnitter, Billy Hart, Jorge Rossy, Jeff Ballard o Vince Mendoza.

En el flamenco ha participat en diversos projectes amb Martirio i Miguel Poveda (2004), Rosario La Tremendita (2009-2012), Chicuelo (2007) i Montse Cortés (2013). Actualment, forma part del projecte Oleándole i és el productor de Wayne Shorter Goes to Flamenco.

En altres músiques ha acompanyat artistes com ara Serrat, Rumba 3 o María del Mar Bonet, entre d’altres. És habitual de l’escena gospel, des del 2005 col·labora amb la Coral Carlit. També és col·laborador habitual de Ferran Savall, amb qui va enregistrar Mireu el Nostre Mar (2007).

En la seva discografia com a líder destaquen Akixí (2009), Gemini (2012), La nit (2012), Libro de Oraciones (2015), Inabastable (2022) i So Tender (2022); tots amb el particular color de la guitarra baixa acústica, instrument amb el qual s’ha especialitzat en fer concerts en format solo.

Ha enregistrat molts àlbums en projectes liderats per altres. Per exemple, Bittor i Tribute amb Victor de Diego Trio; Inferències i Flax Golden Tales amb Sergi Sirvent Octopussy Cats; Misceladio amb Eladio Reinon Quintet, i molts altres.
 

Més informació:

Activitat amb accés lliure.