Publicat el 7 de març de 2023

Comparteix a:

Boulanger: Base de dades de repertori de compositores

La Boulanger Initiative és una fundació que defensa les persones marginades per raons de gènere. Fomenta la inclusió i la representació amb la finalitat d’ampliar el coneixement col·lectiu de la creació musical. Promouen especialment la música composta per dones mitjançant la coordinació de concerts, cursos, investigació i suport a la creació.

Una de les apostes més fortes de la fundació és la base de dades oberta de repertori musical de persones marginades per raons de gènere.

La base de dades aborda la disparitat de gènere i ajuda aquells que vulguin diversificar la programació de música clàssica proporcionant coneixements i recursos per accedir a obres poc representades. Actualment acull més de 8.000 obres històriques de 1.200 compositores mortes, totes disponibles de manera gratuïta.

Aquest recurs serà incorporat a la secció de bases de dades de la biblioteca a la qual podeu accedir des del nostre web.

Us recomanem a més el visionat del següent vídeo de presentació del recurs i també l’exploració de la pàgina web de la fundació.

El llançament oficial del recurs tindrà lloc el proper 13 de març. Animeu-vos a participar i conèixer més detalls sobre el funcionament d’aquesta base de dades.