Publicat el 3 de novembre de 2022

Comparteix a:

Concert tribut a Roy Hargrove al Dimarts Toca ESMUC

Roy Hargrove Quintet Zmf 2018 Imgp7150 1 1

Fotografia Ice Boy Tell. Roy Hargrove Quintet (ZMF 2018). IMGP7150.

Dimarts Toca ESMUC: Tribut a Roy Hargrove.

Dimarts 8 de novembre. 18.15 h. Sala d’Orquestra. Accés lliure.

El combo Roy Hargrove Tribute ofereix un concert per honrar la memòria del cèlebre trompetista.

El concert d’aquesta temporada de Dimarts Toca ESMUC estarà protagonitzat pel conjunt Roy Hargrove Tribute que oferirà un repertori en honor al trompetista nord-americà, el qual va morir el 2 de novembre de 2018 amb 49 anys. El conjunt format per l’alumnat de l’ESMUC proposa un viatge a través de l’obra de Hargrove, protagonitzada principalment pel jazz, però que també compta amb tocs de soul, funk, gospel i hip-hop.
 
Al concert, que se celebrarà el dimarts 8 de novembre a les 18:15h, el quintet, compost per Paco Fernández a la trompeta i el fiscorn, Aina López Pla al saxo alt, Biel Roca al piano, Miquel Casanova al contrabaix i Eloy Mañogil a la bateria, interpretarà alguns temes de la discografia de Roy Hargrove pertanyents als seus àlbums en solitari com Earfood (2008), els seus discs amb The RH Factor, com Hard Groove (2003) i als del seu quintet conegut com a Roy Hargrove Quintet.

Roy Hargrove Tribute 1
Paco Fernández, Aina López, Biel Roca, Miquel Casanova i Eloy Mañogil.
El “Roy Hargrove Quintet” interpretant Soulful (una de les cançons del programa d’aquest concert).

Roy Anthony Hargrove va néixer a Texas l’any 1969. Durant la seva joventut va tenir l’oportunitat d’escoltar trompetistes com David “Fathead” Newman o Wynton Marsallis (qui va ser el seu mentor i professor) els quals van tenir una gran influència en l’estil de Roy Hargrove. Els anys 1988 i 1989 va estudiar al Berklee College of Music a Boston, però va acabar traslladant-se a The New School, a Nova York.
 
El 1996 va viatjar a l’Havana on va quedar commogut per la música cubana de músics com Chucho Valdés. Va fundar el grup de música llatina Crisol, amb el qual va registrar un àlbum en directe al qual va anomenar Habana (1997), disc que va tenir gran èxit i amb el que va guanyar el Premi Grammy l’any 1998. Va col·laborar amb una gran quantitat d’artistes al llarg de la seva vida fins que va morir el 2018 d’un infart de cor.


Més informació:

Roy Hargrove

Intèrprets

Roy Hargrove Tribute

Paco Fernández, trompeta i fiscorn
Aina López Pla, saxo alt
Biel Roca, piano
Miquel Casanova, contrabaix
Eloy Mañogil, bateria

Programa

I’m not so sure, de l’àlbum Earfood (2008)

Hardgroove, de l’àlbum Hard Groove (2003)

Brown, de l’àlbum Earfood (2008)

Forget regret, de l’àlbum Hard Groove (2003)

Rouge, de l’àlbum Earfood (2008)

Soulful

Mr. Clean, de l’àlbum Earfood (2008)

Concert d’accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.


Dimarts Toca ESMUC és un cicle estable de l’Escola Superior de Música de Catalunya que mostra la diversitat d’estils i formats musicals que hi conviuen, on també participa l’alumnat de l’especialitat de Producció i Gestió, encarregats de l’organització d’aquest cicle de concerts com a part pràctica de la seva formació.