Yuval Gotlibovich

Departament de Música Clàssica i Contemporània

ygotlibovich@esmuc.cat

Cambra
Viola


Concerts

La seva activitat concertística es desenvolupa a Europa, Estats Units, Canadà i Israel.

Com a solista ha tocat amb l’Orquestra Simfònica de Jerusalem, Tel-Aviv Soloists Ensemble, Ostrobothnia Chamber Orchestra i Texas Festival Orquestra, entre d’altres agrupacions.

Així mateix, ha tocat com a solista i recitalista en importants sales com la Wigmore Hall a Londres, Tel-Aviv Opera House i el Kennedy Center a Washington.

Yuval Gotlibovich posa un èmfasi especial en els concerts de música contemporània. En aquest sentit, ha treballat amb l’Ensemble Modern a Frankfurt, Ensemble Callisto a Chicago, Ictus a Brussel, 21 a Israel i ha treballat amb compositors com Krzysztof Penderecki, Henri Deutilleux i György Kurtág. A més, compositors com Alexandre Eisenberg i Justin Merritt li han dedicat els seus concerts per a viola.

Els seus concerts es poden escoltar en cadenes de ràdio i televisió com la BBC al Regne Unit, CBC al Canadà, IBA a Israel, FRA a França, Deutschlandfunk a Alemanya i NPR als Estats Units.

Premis

Ha guanyat el Primer Premi en la VIII Competició Internacional Lionel Tertis, en la competició “Aviv” el 2004, a Israel, i en el Concurs Nacional de Música de Cambra “Fischoff”, a Indiana (USA).

Trajectòria

Ha col·laborat tocant música de cambra amb artistes de renom com Menahem Pressler, Marc André Haemlin, George Pludmahcer, Nobuko Imai i Janos Starker, entre d’altres.

Docència

Ha estat professor de viola a la Universitat d’Indiana de 2004 a 2008.

Actualment, és Professor de Viola al Conservatori Superior del Liceu a Barcelona i a partir de setembre de 2009 va començar a impartir classes a l’Escola Superior de Música Reina Sofia a Madrid.

També ha treballat com a Professor Assistent de la Professora Titular Diemut Poppen a la Càtedra de Viola Fundació BBVA i com Professor Principal al Conservatori della Svizzera Italiana, a Lugano.