Uxía Martínez-Botana

Departament de Música Clàssica i Contemporània

umartinez@esmuc.cat

Contrabaix

Martínez Uxía

Concerts

Com a Contrabaix solista ha actuat al costat d’orquestres com Simfònica de Galícia sota la direcció de Dima Slobodeniouk, Czech Philharmonic Orchestra, New European Ensemble i concedeix nombrosos recitals de solista a Bèlgica, Luxemburg, Alemanya i Holanda.

Trajectòria

Ha estat contrabaixista principal de la “Kremerata Baltica” sota la direcció de Gidon Kremer i contrabaixista principal convidada a Orchestre d’Auvergne, RSNO (Royal Scottish National Orchestra), SCO (Scottish Chamber Orchestra), Philharmonie Zuid-Nederland, Antwerp Symphony Orchestra i Orquestra Filharmònica de Gran Canària.

Ha treballat també com a contrabaixista a la Royal Concertgebouw Orchestra, Netherlands Philharmonisch i Amsterdam Sinfonietta.

Actualment, és la contrabaixista principal de la Filharmònica de Brussel·les i de la Weinberger Kammerorchester (Zuric) sota la direcció de Gabor Tacks-Nagy.

Ha estat Artista de l’Any al Japó el 2016, Artista de l’Any a Ucraïna el 2012 i la primera dona contrabaixista a ser inclosa en el llibre anuari del departament d’arts de la universitat de Florència com un dels contrabaixistes més influents del nou mil·lenni.