Óscar Candendo

Departament de Música Clàssica i Contemporània

ocandendo@esmuc.cat

Candendo Oscar

Formació

Óscar Candendo Zabala (Sant Sebastià) obté els Títols de Professor Superior en les especialitats d’Orgue, Clavicèmbal, Piano i Música de Cambra.

Estudia Òrgue als conservatoris de Baiona i Pau amb Bernadette Carrau i Jesús Martín Moro, i continua el seu aprenentatge a l’Ecole d’Etudes Musicals Supérieure de Toulouse amb Michel Bouvard i Jan Willem Jansen com a professors permanents i diversos mestres convidats: J. Boyer, L. Lohmann, J. P. Leguay, S. Szathmáry i D. Moroney, entre d’altres.

Completa la seva formació a Barcelona, amb Montserrat Torrent, i a la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst de Stuttgart, amb Bernhard Haas.

Publicacions

És coautor, juntament amb Françoise Clastier, d’un estudi: Òrgans Francesos al País Basc i Navarra (1850-1925) publicat a la Societat d’Estudis Bascos-Eusko Ikaskuntza: Quaderns de Secció (Música) 7, 1994.

Premis

El 1992 obté el Primer Premi del Concurs Permanent de Joventuts Musicals celebrat a Sevilla. L’any següent li és concedit el Premi Andrés Segovia i J. M. Ruiz Morales al XXXVI Curs Universitari Internacional de Santiago de Compostela.

Docència

És Professor d’Orgue a l’Escola Superior de Música de Catalunya, (ESMUC), Organista Titular del Bon Pastor a Sant Sebastià i organista del Cor Easo en la mateixa localitat. Complementa la seva tasca docent amb una intensa activitat concertística.