Mireia Pintó

Departament de Música Clàssica i Contemporània

mpinto1@esmuc.cat

Cant

Pintó Mireia

Mezzosoprano. El seu repertori inclou òpera, oratori i Lied.

Formació

Nascuda a Manresa, cursa els estudis musicals en l'especialitat de Piano i Cant, i obté el Premi d´Honor –Fi de Carrera. Perfecciona la seva formació a Itàlia i a França. És guardonada amb els més importants premis en diversos concursos a Espanya i a Itàlia.

Enregistraments

Ha enregistrat per Südwestfünk, BBC Radio 3, Radio Nacional de España-Radio Clásica, Catalunya Música, Radio Netherlands, TVE, TV3, ARTE i Südwestfünk TV, entre altres. Ha gravat junt a V. Bronevetzky el CD “Puixkin en música”, junt a Manel Camp el CD “One life to live”; participa amb Josep Carreras en l'enregistrament en CD de l'òpera “Sly”-Wolf-Ferrari i intervé en els DVD del Liceu de les òperes “Il viaggio a Reims”-Rossini, “Die Walküre”-Wagner.

Trajectòria

Tant en el gènere operístic com en el de concert i recital ha interpretat un extens repertori que va des del barroc a la música contemporània.

Ha col·laborat amb grups instrumentals de cambra i amb diverses orquestres, actuant sota la direcció de reconeguts Mestres com L.Maazel, P.Maag, R.Bonynge, H.Rilling, E.Ericson, A.Zedda, J.-C.Malgoire, O.Dantone, J.López Cobos, M.Benini, F.Haider, F.P.Decker, B.de Billy, A.Ros-Marbà, A.García-Navarro, J.-J.Kantorow, C.Halffter, J.Pons, V. Pablo Pérez, G.Noseda, entre molts altres. Participa en cicles de concerts, festivals i produccions operístiques a Itàlia, Rússia, Holanda, Alemanya, Grècia, Andorra, França, Mònaco, Japó i Espanya (incloent destacades actuacions en els principals auditoris i teatres).