Mara Galassi

Departament de Música Antiga

mgalassi@esmuc.cat

Arpes històriques
Cambra

Galassi Mara

Formació

Va estudiar arpa moderna sota la guia de Luciana Chierici a l’Escola Cívica de Música de Milà i  es va graduar al Conservatori de Música de Pesaro el 1976.

Ha assistit a classes magistrals amb David Watkins a Londres i Zurich amb un Emmy Huerlimann.

Va seguir els cursos de la musicologia a Londres de Michael Morrow i és membre fundador de la Societat d’Arpa Històrica.

Des de 1984 es dedica a l’execució del repertori barroc de l’arpa, perfeccionnat-se al Conservatori de Rotterdam (guanyadora d’una beca) i en el Sarah Lawrence College a Nova York, sota la direcció de Patrick O’Brien (guanyadora de la beca Fulbright).

Concerts

Ha tocat amb les orquestres de la RAI de Milà i Nàpols, el Maggio Musicale Fiorentino, l’Òpera de Gènova i s’ha exercit com arpista a Altra Prima Arpa (guanyadora del concurs) al Teatre Massimo de Palerm des de 1980 fins a 1989, del teatre de la Scala de Milà.

EnregistramentsElla és molt activa com a solista i en col·laboració amb els principals grups de música antiga a Itàlia i Europa.


Va gravar per Tactus, Symphonia, Records, Arcana, Erato, Harmonia Mundi, l’Opus 111.

També ha enregistrat:


  • Glossa “El viatge de Lucrecia” un recital d’obres de l’italià 600, (que guanyà el premi “Choc de la Musique” i “Premi de Cannes”).
  • “Les Harpes du Ciel” duos per a dos arpes finals 700.
  • “Un Concert Microcosmos” la música de GF Handel.
  • El Concert per a Harmonia Mundi per a arpa i la flauta de WA Mozart.
  • Per a la Fundació Marcos Fodella el DVD “Voluptas dolendi. Els gestos de Caravaggio “.
Docència

La Mara, a més d’impartir classes a l’ESMUC, és professora d’arpa renaixentista i barroca a l’Escola Cívica de Música de Milà des de 1989.