Luca Guglielmi

Departament de Música Antiga

guglielmi@esmuc.cat

Clavicèmbal
Fortepiano

Guglielmi Luca

Formació

Alumne de Sergio Pasteris i de Gary Graden per la direcció, va ser assistent d’Antoni Ros Marbà, Victor Pablo Pérez, Giovanni Antonini, Gottfried von der Goltz i Jordi Savall. Després d’estudiar al Conservatori de la seva ciutat, el 1999 fou seleccionat pel Curs Extraordinari de Direcció amb Carlo Maria Giulini.

 

 

Concerts

Ha col · laborat com clavecinista i organista amb l’Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI sota directors com Jeffrey Tate, Rafael FRÜBECK de Burgos, Roberto Abbado, Robert King i Ton Koopman.

El 2001 va debutar com a director a Torí amb el Cor della RAI a la Petite Messe solennelle de Rossini i l’any següent va dirigir el Rèquiem de Mozart a Bolonya.

El 2010 va debutar amb l’Orchestra Regionale Toscana per invitació d’Aldo Bennici amb la Simfonia Nr. 39 de Mozart.

Paral · lelament també desenvolupa una gran activitat internacional com a solista de clave / òrgan i com a acompanyant d’artistes entre els quals destaquen Cecilia Bartoli, Sara Mingardo, Christoph Prégardien, Giuliano Carmignola, Paolo Pandolfo i Jordi Savall.

Enregistraments

Ha gravat més de cinquanta CD per als més prestigiosos segells discogràfics com Decca, Teldec, Deutsche Harmonia Mundi, Accent, Arcana, etc Acabat, els seus enregistraments de la “Variacions Goldberg” de Bach i de les “Sonate per gravecembalo” de Pasquini han estat guardonades amb el Diapason d’Or.

 

 

Trajectòria

Luca Guglielmi, nascut el 1977, protagonitza des de 1993 una intensa activitat professional internacional que inclou concerts com a intèrpret de clau, clavicordi, òrgan i fortepiano, en col · laboració amb importants figures del panorama concertístic (Jordi Savall, Cecilia Bartoli, Il Giardino Armonico), activitat de director de cor i director d’orquestra,  composició i  pedagogia (ESMuC, Barcelona).

Docència

Ha estat professor de clave, òrgan, fortepiano i orquestra barroca / clàssica en els Cursos de Música Antiga de Pamparato (Itàlia), Sant Feliu de Guíxols (Catalunya), Barbaste (França) i a Urbino (Itàlia).