Jordi Rodríguez Rodríguez

Departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i d'Arrel

jrodriguez@esmuc.cat

Improvisació i acompanyament del flamenco III
Teoria del flamenco

Jordi Rodrguez Rodriguez

Acompanyant

Formació

Grau Superior en Música, especialitat música tradicional (guitarra flamenca) per l’ Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), format amb els mestres de guitarra Juan Manuel i Rafael Cañizares, a més de tota la formació flamenca rebuda al llarg de la seva contrastada trajectòria professional.


Obté al 2015 el Màster en Formació del Professorat (música) per la Universitat de Barcelona.


 

Concerts

Des de l'any 2001, ha format part com a guitarrista flamenc en una gran varietat d'elencs en espectacles de diferents festivals, tablaos i recitals (tablao Carmen Amaya, el Cordobés, sala Tarantos, Patio Andaluz, Jazzsí Taller de Músics, Harlem Jazz Club, Sala Apolo de Barcelona, Etnosur Fest, Palacio del flamenco BCN, Festival MasiMas, L'H Televisió, TV3 Televisió, Bimhuis Holanda TV, Festival de guitarra de Girona etc.)

La seva guitarra s'ha exposat a compartir escenari amb molts artistes de reconegut prestigi a nivell nacional i internacional. Ha realitzat recitals en diversos països (Holanda, Alemanya, Itàlia, Bahrain, França), col·laborant en projectes i gires amb una gran diversitat d'artistes. Actualment, tutoritza, orienta, col·labora i participa en nombrosos projectes finals de l'ESMUC i d'altres professionals, així com en el seu propi treball discogràfic.

Enregistraments

Ha realitzat diverses participacions i col·laboracions en gravacions i produccions: disc 'Alauda' (Elisa Prenda), TV3 Televisió, Bimhuis Holanda TV, Mas i Mas Records (Tarantos 2009), disc 'Aflamencándome' (Miguel Royo).

Recerca

TFG, Expresión rítmica en el flamenco, escuelas de guitarra de Jerez y Morón de la Frontera, ESMUC 2012.

Trajectòria

A més de la vessant musical, desenvolupa una important tasca docent assistint, orientant, acompanyant classes, col·laborant amb professors i aportant la seva experiència i guitarra al desenvolupament i tutoria de diferents projectes musicals al voltant del flamenc. D'altra banda, està duent a terme la realització del seu primer treball discogràfic en solitari.

Docència

Treballa a l'ESMUC com a PSD i professor des de 2014.