Ignasi Terraza

Departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i d'Arrel

iterraza@esmuc.cat

Piano Jazz

Terraza Ignasi

Pianista de jazz, amb influències com Oscar Peterson i Ahmad Jamal entre d’altres, i amb el rerefons de la música clàssica europea. El seu estil personal és ple de virtuosisme, swing, sensibilitat i expressió personal.

Formació

Terraza, cec des dels nou anys, va estudiar piano clàssic al Conservatori de Barcelona, al mateix temps que s'iniciava en el jazz de forma autodidàctica. Va estudiar enginyeria Informàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya, i va ser la primera persona cega de l'Estat espanyol a obtenir aquesta titulació.

Enregistraments

La llista següent és una selecció de la seva discografia.


 • Festival Internacional de Jazz de Getxo (1991) - Mitchell-Terraza Quartet

 • Shell Blues (1993) - Mitchell-Terraza Quartet

 • Miaow! (1995) - Four Kats Jazz Quartet

 • The Voice - The Romance of Jazz (1996) - Randy Greer

 • Let Me Tell You Something (1999) - Ignasi Terraza Trio

 • Jazz a les Fosques/Jazz en la oscuridad (1999) - Ignasi Terraza Trio

 • September in the Rain (1999) - Barcelona Jazz Orchestra

 • Night Sounds (2000) - Toni Solá & Ignasi Terraza Trio

 • Christmas Swings in Barcelona (2003) - Randy Greer & Ignasi Terraza Trio

 • IT’s Coming (2004)

 • Confessin’ (2004) Oriol Romaní & Ignasi Terraza

 • In a Sentimental Groove (2005) - Ignasi Terraza Trio

 • Plaça Vella (2009) - Josep Maria Farràs & Ignasi Terraza Trio

 • Swing appeal (2011) - Susana Sheiman & Ignasi Terraza Trio

 • Swing Swing Swing! (2012) -

 • Suit Miró (2013) - Ignasi Terraza Trio

 • Around the Christmas Tree (Swit Records, 2020)


El 2005 fundà juntament amb Miriam Guardiola el seu propi segell íntegrament dedicat al jazz Swit Records, que combina la labor com a segell discogràfic amb la de promoció i management musicals. En l’actualitat el segell compta amb més de trenta referències i una notable presència internacional.

Premis

2018: el 50 Festival Internacional de Jazz de Barcelona li dedica el seu Retrat d’artista amb cinc concerts al seu nom presentant nous projectes. 2017: Premi Enderrock - Reconeixament als 10 anys de la discogràfica Swit Records
2016: Premi Jazzing festival-jazz de Sant Andreu
2016: Premi del 19 festival internacional de jazz de San Javier.
2012: Premi al millor disc de Jazz de la revista Jaç pel treball Live at The Living Room, Bangkok.
2009: Primer premi del Concurs Jacksonville International Jazz Piano Competition dels EEUU.
2007: Premi al millor disc de Jazz del 2007 de la revista Jaç pel treball The Black Key.
2006: Premi al millor disc de Jazz del 2006 de la revista Jaç pel treball In a Sentimental Groove.
2006: Premi Altaveu pel disc In a Sentimental Groove, per haver portat al jazz una identitat pròpia, fresca i mediterrània.
2005: Premi a la millor actuació del festival de Soto del Real (Madrid).
1998: Premi de la Universidad Complutense de Madrid a la carrera artística.
1996: Premi al Millor disc de jazz de l’any de Radio4, pel treball Miaow!
1991: 1r premi del Festival Internacional de Getxo al Millor grup.

Trajectòria

A divuit anys va començar a actuar als clubs de Barcelona, en solitari o juntament amb altres músics. Terraza va passar, així, diversos anys dividint el seu temps entre la seva professió d'enginyer i la música, fins que el 1991 va decidir dedicar-se íntegrament al jazz.

Terraza ha mostrat preferència per la formació de trio, amb la qual ha recorregut els principals festivals de jazz de tot el món. També ha fet concerts en solitari o amb altres formacions, acompanyant altres artistes, o com a pianista de big band. 

Algunes col·laboracions, particularment destacables, del músic han estat: d'una banda, amb el guitarrista nord-americà David Mitchell (1990-1993), amb qui va liderar el Mitchell-Terrassa Quartet, guanyador del premi al millor grup del Festival Internacional de Getxo de 1991 i, de l'altra, amb el vibrafonista i bateria Oriol Bordas, amb les formacions Hot-Swing i Four Kats, i amb qui va fundar el segell de jazz Swingfònic i la big band Barcelona Jazz Orquestra.

L'any 1999, Terraza va estrenar en el barceloní Teatreneu l'espectacle «Jazz a les fosques», en el qual proposava al públic l'experiència de gaudir d'un concert de jazz en la foscor total. L'espectacle va ser tal èxit que va actuar diàriament durant tres mesos. Terraza va repetir l'experiència en altres escenaris complementant la proposta amb col·laboracions com la del grup de teatre Àrea Tangent en el Grec 2008.

Des del 2010 ha participat habitualment en els projectes liderats per Joan Chamorro, col·laborant en nombrosos enregistraments de la Sant Andreu Jazz Band i els produïts com la sèrie “Joan Chamorro presenta....” per a destacar els membres de la SAJB més madurs. El 2010 funden el quintet de la cantant i trompetista Andrea Motis amb Joan Chamorro, Josep Traver i Esteve Pi, formació que mantenen fins avui, amb la que han dut a terme gires internacionals visitant més de 40 paísos entre Europa, Asia, Àfrica i América en els darrers cinc anys. Han enregistrat fins ara 9 àlbums, els dos darrers pel segell Impulse i Verve respectivament.

Terraza també ha compost música per a teatre i televisió. Alguns exemples són: el programa Una mà de contes, la pel·lícula Ull per ull, els contes sonors de COM Ràdio, i el musical El vestit de l’Emperador, que es va representar les temporades 2008 i 2009 al Teatre Nacional de Catalunya i pel que va ser nominat als premis Max al millor compositor. D’una altra banda, el 2010 la pel·lícula From Paris with love de John Travolta va incloure en la banda sonora un tema del seu disc amb el saxofonista Toni Solà Night Sounds.

Docència

Des del 2003 combina la activitat concertística amb la seva labor docent ensenyant piano jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya.