Francisco Poyato

Departament de Música Clàssica i Contemporània

fpoyato@esmuc.cat

Seminari de música vocal
Lied

Poyato Francisco

Formació

Va néixer l'any 1965 a Ginebra, (Suïssa). Reatliza estudis superiors de piano, composició i direcció d'orquestra a Barcelona i Badalona amb professors com Ludovica Mosca, Antoni Besses, Josep Pons, Benet Casablancas, Josep Soler i Salvador Mas entre d'altres. Cursà l'especialitat de Lied amb Hartmut Höll i Mitsuko Shirai a la Universität Mozarteum de Salzburg, on també estudia fortepiano i interpretació històrica amb Anthony Spiri. Ha ampliat la seva formació pianística amb Frederic Gevers, Maria Curcio i Dimitri Bashkirov, entre altres, de Lied amb Edith Mathis, Dietrich Fischer-Dieskau, Thomas Hampson, Robert Holl I de música de cambra amb Menahem Pressler.

Premis

És guanyador de diversos premis, tant com a solista com en el camp del Lied.

Trajectòria

Forma part de jurats de concursos nacionals i internacionals de piano, cant, música de cambra i Lied a Espanya i Alemanya.

Ha estat integrant del Trio Mozarteum. Actualment és el pianista de l''ensemble Elaios, grup dedicat a la música vocal de cambra i del trio Rilke, integrat per clarinet, viola i piano.

Ha ofert concerts a Catalunya -Auditori de Barcelona, Schubertiades de Barcelona i Vilabertran, Auditori Pau Casals del Vendrell, Festival de Torroella de Montgrí-, Espanya - Maestranza de Sevilla, Festival Manuel de Falla de Granada-, Àustria -Mozarteum de Salzburg, Linz-, Alemanya -Baviera, Münster, Stuttgart-, Croàcia -Sala Lisinzski de Zagreb-, França i Portugal -Gulbelkian de Lisboa-.

Ha enregistrat per Catalunya Ràdio, Radio 2, Canal 33, la WDR alemanya i Ràdio Zagreb.

Docència

De 1995 a 2001 exerceix de professor de repertori al Departament de Cant de la Universität Mozarteum de Salzburg, i també és convidat com a docent a la Sommerakademie -acadèmia d'estiu- d'aquest prestigiós centre.


D'ençà de la creació l'any 2001 de l'Escola Superior de Música de Catalunya hi imparteix l'especialitat de Lied per duets de cant i piano. També ha fet cursos de Lied, cançó catalana i "canción" a la Sala Paper de Música de Capellades, als cursos de la Schubertiada de Vilabertran i a la Hochschule für Musik de Karlsruhe respectivament.