David Malet

Departament de Música Clàssica i Contemporània

dmalet@esmuc.cat

David Malet

Repertorista

Formació

Va començar música de petit a l’Escolania de la Catedral de Barcelona i allà va rebre les primeres lliçons d’orgue i de piano. Posteriorment va ingressar al Conservatori Municipal de Música de Barcelona on es va graduar de piano, música de cambra, pedagogia, acompanyament i orgue, amb matrícules i distincions d'honor. Les seves mestres van ser Maria Jesús Crespo, en el piano, i la prestigiosa organista catalana Montserrat Torrent, en l'orgue. Va ampliar estudis a la Universitat de Viena amb l'organista Michael Radulescu i va fer direcció d'orquestra amb Reinhard Schwarz i Georg Mark al Conservatori de la mateixa ciutat, on va obtenir brillantment el Diploma dirigint en concert públic l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena. Ja més recentment ha obtingut un Màster en Interpretació al Conservatori Superior de Música del Liceu.


 

Concerts

Ha actuat amb la majoria de formacions de l’Estat espanyol (Coro Nacional de España, Orquesta de Rtve, Orquesta de Tenerife, Real Filharmonía Santiago, OBC, Orquestra de Cadaqués...) i amb directors com Neville Marriner, Franz Brüggen, Josep Pons o Vassily Petrenko. Va recuperar i dirigir la Capella de Música de Sta. Maria del Pi de Barcelona i ha dirigit durant sis anys el Cor de Cambra Francesc Valls, cor professional de la Catedral de Barcelona amb el qual ha portat a terme diversos projectes de recuperació del patrimoni musical i d’estímul a la nova creació. D'entre aquests projectes hi destaca la recuperació, a partir de l'any 2009, del Cant de la Sibil·la la nit de Nadal a la Catedral. 

Enregistraments

El CD que va enrergistrar d'aquest Cant va rebre el Premi Enderrock 2015 al millor disc de música antiga. Ha estat director convidat de diverses orquestres i cors de la península i ha dirigit durant 15 anys l’Orfé Laudate de Barcelona. La seva discografia inclou 13 cds a més de diversos enregistraments per a Catalunya Música, TV3, Rne i TVE.

Trajectòria

Ha exercit durant 15 anys d'organista a la Catedral de Barcelona i ha desenvolupat una tasca intensa com a pianista, organista i director.

Actualment continua fent concerts arreu de l’Estat espanyol així com, eventualment, a l’estranger. És l'organista titular del Palau Güell, també a Barcelona i pianista de l'aula de direcció coral a l'ESMUC, i pianista correpetidor de l'aula de cant, al Conservatori Professional de Música de Badalona.

Docència

És professor de Música de cambra i pianista del curs de Lied i Melodie al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i professor d’orgue, de llengües estrangeres per a cantants.