Cristina Esclápez Gil

Departament de Música Clàssica i Contemporània

cesclapez@esmuc.cat


Repertorista

FormacióCristina Esclapez Gil neix a Madrid el 1978. Del 1987 al 1996 realitza els seus estudis de piano amb Ramon Muñoz al Conservatorio Superior de Música de Múrcia, on obté el Título Superior de Piano y de Música de Cámara. Del 1996 al 2000 estudia amb Patricia Montero al Real Conservatori de Brussel·les (diplomes superiors de piano i música de cambra, i primer premi d’acompanyament).


 

Concerts

Entre les seves interpretacions com a solista, li agrada citar la integral de l'obra per a teclat de J. Haydn i el Wohltemperierte Klavier, de J. S. Bach. No obstant això, és sobretot en l'àmbit de la música de cambra on ha trobat la seva veritable passió, compartint-la amb artistes com Vicens Prats, Lorenzo Coppola, Kristin von der Goltz, Jaume Martín, Julia Gállego, Benoît Fromanger, Philippe Bernold, Branimir Slokar, Michel Becquet, Josep Domenech, Javier Zafra o Bart Aerbeydt.

El 2006, fascinada pel potencial emocional i la varietat de matisos dels pianos antics, i amb el valuós estímul de Lorenzo Coppola, s'inicia en la interpretació basada en criteris històrics i comença a tocar pianos del s. XVIII i XIX.

Com a membre de l'Ensemble Dialoghi, grup amb instruments històrics establert a Barcelona, ​​interpreta un vast repertori (des del classicisme vienès fins al s. XX, amb una atenció particular al període romàntic), actuant en Montreal, Ginebra, Lausanne, Bremen, Brussel·les, Roma, Hèlsinki, Hindsgavl, Barcelona, ​​Varsòvia, Oslo, Tòquio, Singapur.

Amb l'Ensemble Dialoghi i per a la discogràfica Harmonia Mundi, ha gravat els quintets per a fortepiano i vents de W. A. Mozart i L. van Beethoven, que ha rebut excel·lents crítiques.

Enregistraments

Recentment s'ha publicat el segon disc (discogràfica del Fryderyk Chopin Institute) on l'Ensemble Dialoghi interpreta diverses obres, entre les quals destaca el trio de Chopin Op. 8.

Trajectòria

Ha estat convidada regularment com a repertorista al Curs de Torroella de Montgrí, urso Internacional de Benidorm, Curso de clarinete “Julián Menéndez” de Ávila, Ciclo de “Jóvenes Solistas” de Murcia, Congreso Nacional de clarinete (Madrid), Convención Nacional de flauta (Madrid, Barcelona, Bilbao), Ciclo de Música de Cámara del MUBAM de Murcia.

DocènciaEl 2002 obté plaça de professora de piano al Conservatorio Superior de Música de Múrcia. Trobant-se en excedència voluntària, s'instal·la a Barcelona el 2010, on com a repertorista comparteix la seva vocació per la música de càmera amb els alumnes de l'Escola Superior de Música de Catalunya, profundament convençuda de la importància de aquest rol, que combina formació musical, empatia, suport i flexibilitat.