Arnau Tomàs

Departament de Música Clàssica i Contemporània

atomas@esmuc.cat

Tomàs Arnau

Reconegut com un dels violocel.listes més versatils i polifacètics de la seva generació, combina projectes solístics amb una intensa activitat cambrística. És el fundador del Quartet Casals i el Trio Ludwig.

Formació

Arnau Tomàs Realp va néixer a Barcelona el 1973. Entre 1990 i 1994 va estudiar al Conservatori Superior d'Utrecht, amb Elias Arizcuren. Després va ser alumne d'Ivan Monighetti a l'Escola Superior de Música Reina Sofia i a la Musikakademie der Stadt Basel i de Frans Helmerson a la Hochschule für Musik de Colònia.

Premis

Ha guanyat el primer premi en els concursos Germans Claret (1990), Ciutat de Manresa (1996) i JJMM d'Espanya (1996). També va guanyar el segon premi del Concurs Jonge Talent de Holanda (1991). El 1992 va ser seleccionat per la direcció del Concertgebow d'Amsterdam per participar en una classe magistral televisada impartida per Yo Yo Ma.

Trajectòria

Ha estat convidat com a primer violoncel a l'Orquestra de Radiotelevisió Espanyola, l'Orquestra Simfònica de Galícia i el Conjunt Ibèric de Violoncels i ha col·laborat amb la ECCO i la Deutsche Kammerphilarmonie Bremen. A més d'oferir nombrosos recitals de violoncel sol, ha actuat com a solista amb la London Schools Simphony Orchestra, l'Orquestra Filarmonia de Cambra de Barcelona, l'Orquestra de Radiotelevisió Espanyola i l'Orquestra simfònica de Barcelona i nacional de Catalunya. Ha enregistrat un CD de violoncel sol amb obres de Bach, Cassadó i Kodaly.

Docència

Al marge de l’activitat concertística, ha estat professor convidat a la Musikhochschule de Colònia a més de participar en masterclasses tant a Europa com als Estats Units.

Enllaços