Publicat el 21 d'octubre de 2021

Comparteix a:

Premi per a quatre cantants de l’Escola

Aurora Peña

Aurora Peña

Aina Martin

Aina Martin

Aleksandra Gladysheva

Aleksandra Gladysheva

Enrique Padilla

Enrique Padilla

La soprano Aurora Peña, màster en Música Antiga per l’ESMUC, ha estat la guanyadora del Xè Concurs Internacional de Cant Líric Germans Pla-Ciutat de Balaguer que s’ha lliurat aquest diumenge.

A més de Peña, que també s’ha endut el premi del públic, tres altres estudiants de l’escola han estat guardonats en aquest concurs: la graduada Aina Martín, amb el 2n premi ex-aequo; Aleksandra Gladysheva, estudiant de màster, amb el Premi Amics de l´Òpera de Lleida, i l’estudiant de grau Enrique Padilla, amb el premi Fundació Victòria dels Àngels com a millor intèrpret de Lied.

Cal destacar que en aquesta edició s’han presentat 31 participants d’arreu del món: Rússia, Japó, Corea del Sud, Polònia, Irlanda, Catalunya, España, Colombia, Veneçuela i Ucraïna.

Aquest concurs, que es va posar en marxa el 2002, té com a objectius descobrir i donar suport a les noves veus, a la vegada que vol donar a conèixer l’obra i figura dels germans Pla (Josep, Joan Baptista i Manuel, músics del segle XVIII d’arrels balaguerines) i apropar el cant líric a la ciutadania.