Publicat el 1 de març de 2024

Comparteix a:

Març en clau femenina: Guia didàctica i calendari de compositores

Santjordinotíciesweb (1)

Aquest mes de març es celebra el Dia Internacional de les Dones, i des de la biblioteca es duran a terme diferents accions amb l’objectiu de difondre el llegat de compositores i la seva tasca en l’àmbit musical.

És per això que us volem donar a conèixer la següent eina:

En el marc del projecte “Compositoras en las Aulas” de l’Asociación Mujeres en la Música, es va crear la guia didàctica Cómo normalitzar el legado de las Compositoras en los espacios culturales y todos los niveles educativos: guía didàctica, presentada el desembre del 2023.

Anteriorment, s’havia publicat una guia de caràcter semblant, però enfocada a les aules de primària. Aquesta, en canvi, és més genèrica. S’hi poden trobar biografies (tant publicacions en paper com pàgines web), llistats de compositores, recursos d’educació musical i  gènere, portals divulgatius, etc. Tot de recursos dirigits a la normalització de llegat de compositores.

La guia està disponible en castellà i anglès, i es pot descarregar i compartir lliurement, sempre citant el projecte “Compositoras en las Aulas”.

A més, com a extensió d’aquesta guia, també es va publicar el Calendario de Compositoras.

En aquest document estan ordenades de forma cronològica (sense tenir en compte l’any) segons la data de naixement o defunció, diferents compositores, amb enllaços a les seves obres i biografies.

Podeu accedir als documents a través dels següents enllaços: