Publicat el 2 de març de 2022

Comparteix a:

L’univers del flamenco al Dimarts Toca ESMUC

Dimarts Toca ESMUC flamenco 8 de març

Un recital a càrrec de la cantaora Laura Marchal, acompanyada de Víctor Campos (guitarra) i Jesús Campos (percussió), serà la que ens acostarà a les singularitats i particularitats del fascinant gènere musical el proper dimarts 8 de març a les 18.15 h a la Sala 4 de L’Auditori.

Dimarts toca ESMUC: L’univers del flamenco

Dimarts 8 de març, 18.15 h
Sala 4 de l’Auditori

Nascuda a Alcalá la Real (Jaén), Laura Marchal ha participat activament en els circuits de flamenco de la ciutat en espais com els tablaos El Carmen o Los Tarantos, però també altres com el Palau Dalmasses o L’Auditori de Barcelona tot participant en diferents festivals i espectacles. Guanyadora de diferents concursos a Andalusia i Catalunya, en el seu concert dins del cicle Dimarts toca ESMUC oferirà temes propis i tradicionals, acompanyada del guitarrista Víctor Franco i del percussionista Jesús Campos.

Laura Marchal, cante

Nascuda a Alcalá la Real (Jaén), Laura Marchal va introduir-se en món del flamenc als quinze anys. La música i el cant van estar molt presents durant la seva infantesa, tant a Jaén com a Sevilla, ciutat on va estudiar magisteri musical. L’any 2018 va accedir a l’ESMUC en l’especialitat de cant flamenc i va comença a participar en els circuits de Barcelona en diferents tablaos (El Carmen, Los Tarantos) i altres espais com el Palau Dalmasses o L’Auditori, actuant en diferents festivals i espectacles.

En el seu recorregut professional com a cantaora, Laura Marchal ha guanyat nombrosos concursos de flamenco, tant a Andalucía (Sevilla, Jaén, Málaga…) com a Barcelona.

Jesús Campos, percussió

Jesús Campos des de molt petit va estar en contacte amb la música i el flamenco. A Sevilla, va estudiar el grau professional de percussió clàssica al Conservatori Cristóbal de Morales i, més tard, es va a graduar amb el grau de percussió moderna a l’ESMUC, posant molta importància al gènere flamenco.

Entre els seus projectes professionals cal destacar el duo Blue Bacon, amb el guitarrista brasiler Frederico Vannini, com així també el seu projecte personal Chucho Canela amb temes originals.

Víctor Franco, guitarra flamenca

Nascut a Cádiz el 1999, Víctor Franco va començar a estudiar guitarra als onze anys. Ha rebut classes de Juan Gómez, Isidro Muñoz o Juan Diego Mateos. Victor Franco té un estil molt propi i, al llarg de la seva carrera, ha format part de diversos projectes, entre els quals ha sigut segona guitarra de Rycardo Moreno durant dos anys i també ha col·laborat en el seu disc Miesencia.

Programa i intèrprets

Milonga

Taranta

Serrana

Soleá por bulerías malagueña

Guajira

Romance del prisionero

Tangos de las aceitunas

Couplé por bulerías

Fandangos

________

Laura Marchal, cante

Víctor Franco, guitarra flamenca

Jesús Campos, percussió

Consulta la programació del cicle Dimarts toca ESMUC