Publicat el 11 de desembre de 2023

Comparteix a:

Grans Conjunts ESMUC Curs 2023/24: Concert de la Big Band

Big Band Esmuc 1 1

Big Band ESMUC.

El dimecres 13 de desembre, com a part del cicle de Grans Conjunts del curs 2023-2024, la Big Band de l’ESMUC oferirà un concert a la Sala 4 Alícia de Larrocha. La banda interpretarà el programa ‘Clàssics del jazz i el latin jazz’, que serà dirigit per Eladio Reinón, professor del departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i Arrel. L’entrada al concert és d’accés lliure, amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

  • Dimecres 13 de desembre

  • 19:00 hores

  • Sala 4 Alícia de Larrocha ESMUC. Accés lliure


El repertori d’aquest concert abraça l’essència de figures transcendents com Duke Ellington, Monk, Thad Jones, i Mingus, i transportarà als oients a èpoques daurades de la música jazz. A la vegada, la Big Band també abraçarà la contemporaneïtat amb seleccions de big bands actuals que mantenen una estètica musical fidel als sons d’aquell període daurat. Aquesta fusió d’estils i èpoques promet un concert únic, on els amants del jazz podran submergir-se en la riquesa sonora d’un repertori acuradament seleccionat i executat per l’alumnat d’aquesta especialitat del grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Música de l’ESMUC.

Programa

Lady Bird (Tad Dameron- arr: Mark Taylor)

The Duke (Clare Fischer)

Big Dipper (Thad Jones)

If I should lose you (Leo Robin i Ralph Rainger- arr: Michael Abene)

Caravan (Duke Ellington)

Count Bubba (Gordon Goodwin)

Round midnight (Thelonious Monk- arr: Dave Wolpe)

Sing sang sung (Gordon Goodwin)

Good bye pork pie hat (Charles Mingus- arr: Sy Johnson)

Better get hit in your soul (Charles Mingus- arr: Andrew Homzy)

Intèrprets

Lluís Marcet, saxo alt
Rodrigo Hernández, saxo alt
Bruno Tejedo, saxo tenor
Lola Peñaranda, saxo tenor
Álvaro Garrido, saxo bariton
Dani Noguero, trombó
Clàudia Rostey, trombó
Manel Piqué, trombó
Gabriel Lluís, trombó baix
Àlex López, trompeta
Saúl Andreu, trompeta
Marc Marcet, trompeta
Genís Ventura, trompeta
Eric Abril, piano
Gerard Carulla, guitarra
Juan Pablo Egúsquiza, contrabaix
Pau Masó, bateria
David Herrero, bateria
Gibet Pons, clarinet (col•laboració especial)
Eladio Reinon, direcció

Notes al programa

Big Band ESMUC (desembre, 2023)
 
Integrada en el cicle de Grans Conjunts de l’ESMUC, la Big Band presenta “Clàssics del jazz i el latin jazz”. Amb aquesta proposta, pretén fer un homenatge a diversos compositors com ara Thelonious Monk, Duke Ellington, Charles Mingus o Thad Jones.

La primera peça de la qual podrem gaudir serà Lady Bird, de Tadd Dameron i estrenada l’any 1957 pel reconegut trompetista de jazz Fats Navarro. Aquesta peça és característica per ser de les primeres on podem escoltar l’estructura harmònica de setze  compassos anomenada Tadd Dameron turnaround.

Seguirem la vesprada amb The Duke, composició de Clare Fischer, una peça que destaca per la seva línia melòdica i la seva estructura única, que ens remet al gran Duke Ellington. Tot  seguit, Big Dipper de Thad Jones, tema estrenat per primer cop al mític Village Vanguard a New York City, l’any 1966.

Arriba un dels primers hits de la nit amb el Caravan, de Duke Ellington, un tema de jazz que, per les seves estranyes línies de baix i melodies entortolligades, sembla un duel entre els artistes que l’interpreten.

Count Bubba, de Gordon Goodwin, és un dels temes més virtuosos de la nit, característic pels seus complicats brakes rítmics i els clusters de la secció de vents. Acostant-nos al final del concert, ens trobem amb el que és sense dubte un dels clàssics del jazz, el Round midnight de Thelonious Monk, que segur que molts de vosaltres coneixereu.

Abans d’acabar, tornem a passar per Goodwin i repassarem els “Irregular verbs” amb el seu Sing sang sung. Amb la seva combinació de swing i elements contemporanis, aquesta peça ens convida a ballar i celebrar la vitalitat del jazz.

Acabarem la nit amb dues peces del contrabaixista i compositor Charles Mingus: en primer lloc, Goodbye pork pie hat, una peça melancòlica, arranjada per Sy Johnson; i a continuació, Better get hit in your soul, amb l’arranjament d’Andrew Homzy.

Aquesta fusió d’estils i èpoques promet un concert únic, on els amants de la música podran submergir-se en la riquesa sonora d’un repertori acuradament seleccionat i executat pels alumnes de grau de l’ESMUC.
 
Biel Ferré,
estudiant de Producció i Gestió

Més informació


Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Big Band de l’ESMUC. Grans Conjunts, desembre 2022. Direcció Eladio Reinón.