Publicat el 12 de gener de 2024

Comparteix a:

Gran Conjunt d’Arrel de l’ESMUC amb Carles Belda al Tradicionàrius

Gran Conjunt Arrel Esmuc

Gran Conjunt d’Arrel, ESMUC 2023.

La programació del Festival Tradicionàrius d’enguany inclou el concert que protagonitzarà el Gran Conjunt de Música d’Arrel de l’ESMUC, que serà dirigit per Carles Belda, el divendres 19 de gener, a les 20.30 h, al Centre Artesà Tradicionàrius. En aquesta ocasió, el conjunt constituït per la gairebé totalitat d’estudiants d’instruments d’arrel de l’ESMUC, junt amb altres estudiants provinents d’altres àmbits, s’immergirà en un repertori proposat pel seu director. Amb aquesta proposta de Grans Conjunts, l’Escola Superior de Música de Catalunya vol mostrar la riquesa i la diversitat de l’especialitat que s’estudia al centre.

  • Divendres 19 de gener

  • 20:30 h

  • Centre Artesà Tradicionàrius. Plaça Anna Frank, s/n. Barcelona


Direcció a càrrec de Carles Belda

Carles Belda i Valls és activista, acordionista i cantant d’una gran creativitat, responsable de molts projectes innovadors tant en el folk com en el pop català. Ha format part de grups com La Xaranga Revoltosa, Blat Segat, Pomada (amb Helena Casas) i Ensaladilla So Insistent, Mesclat, Fetus o El Belda i el Conjunt Badabadoc. A més, com a solista ha actuat en tota mena de formats i ha autoeditat tres discos: Carles Belda (2006), Ball al diatònic 2 (2008). Posteriorment, ha alternat els duets amb Jaume Arnella i amb Joan Garriga, de La Troba Kung-Fú. També ha practicat i difós la cançó improvisada, especialment el garrotin lleidatà. El seu últim projecte és Càntut (Bankrobber, 2016), un treball sobre la recuperació del cançoner de tradició oral de Girona, realitzat amb el cantautor Sanjosex.

Al llarg de la seva història, el Gran Conjunt de Música d’Arrel de l’ESMUC ha estat dirigit per diferents artistes com ara Eliseo Parra, Kepa Junkera, Jordi Molina, Marcel Casellas, Ximo Caffarena, Marçal Ramon o Eduard Iniesta.

Intèrprets

Mallarach Urtós, Carla: flabiol i tamborí
Castro, Magí: flabiol i tamborí
Llenas Cabello, Mariona: flabiol i tamborí
Pau Vidal/gralla
Anduix Fuentes, Pau: gralla
Casalí Masó, Jaume: acordió diatònic
Coll Pi, Marta: cornamusa
Fernàndez Sabaté, Elias: acordió diatònic
Garcés Toril, Bernat: teclat
Gisbert Bas, Sergi: gralla
Glück Martínez, Laia: gralla
Homs Bastardas, Berta: acordió diatònic
Maluenda Miquel, Roger: gralla
Solé Angrill, Pol: acordió diatònic
Vall, Marc: bateria i percussions

Més informació

Preu: 10 € I  AC: 6 € I Alumnat Escoles de Música: 5 €

Concert del Gran Conjunt d’arrel al CAT | Festival Tradicionàrius 2023 | ESMUC.