Publicat el 7 de març de 2022

Comparteix a:

Exposició sobre dones ESMUC: 20 anys en to de dona

Dona
Els noms de les graduades a l’ESMUC omplen la paraula DONA.

Amb motiu de la celebració del Dia de la Dona la Biblioteca-CRAI de l’ESMUC compartim amb vosaltres una exposició on les protagonistes són dones ESMUC, graduades a l’ESCOLA en diferents especialitats.

Fem homenatge a les gairebé 900 graduades que han passat per aquesta institució: 572 intèrprets, 179 pedagogues, 52 musicòlogues, 22 compositores, 21 gestores, 11 directores i 7 sonòlogues. Podeu trobar els noms de cadascuna d’elles en els cartells distribuïts en l’expositor.

En aquesta exposició podreu conèixer l’activitat artística i professional desenvolupada per algunes de les noies ESMUC, des que van sortir de l’escola fins avui. Què van estudiar, quines obres han publicat, amb qui han treballat… Representant la seva activitat mitjançant llibres, edicions musicals, produccions audiovisuals o enregistraments que, majoritàriament, trobareu a la Biblioteca. 

Reivindiquem la tasca i trajectòria de les dones dins l’àmbit musical, que en són moltes i que vessen talent. Que els camins de les dones ESMUC són llargs i enriquidors, plens d’art, esforç i dedicació. Com el de totes les que esteu fent camí, que tot just comenceu, sentir-vos orgulloses.

També, aquest mes de març podreu consultar L’EXPOSICIÓ DE NOVETATS AMB PARTITURES COMPOSTES PER DONES que són donació del Gremi d’editors de Música de Catalunya.

Els editors i compositores són:

  • DINSIC: Anna Planellas i Fabregas i Sílvia Llanas Rich 

  • BROTONS & MERCADAL : Anna Cazurra, Sharon Monis, Margarida Orfila, Rebeca Santiago, Esperanza Zubieta i Claudia Montero 

  • LA MÀ DE GUIDO: Teresa Borràs, Ester Vela i Glòria Villanueva

  • TRITÓ EDICIONS: Zuriñe F. Gerenabarrena

  • També podeu trobar obres de compositores com Katrina Penman, Zuriñe Gerenabarrena i Mariona Vila  d’editorials com Ficta i Boileau

Exponovetatsdones