Publicat el 19 de març de 2024

Comparteix a:

El violinista Tomás Cotik visita l’ESMUC

Disseny Sense Titol 3 1

Tomás Cotik, intèrpret de violí.

Aquest divendres 22 de març el Dr. Tomás Cotik, intèrpret i professor de violí a la Portland State University, dirigirà una sèrie d’activitats enfocades als estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). 

  • Divendres 22 de març.

  • De 10:00 a 18:00 hores.

  • Sala Victoria de los Ángeles i Aula A356 de l’ESMUC.


A partir de les 10:00 hores del matí, a la Sala Victoria de los Ángeles, Tomás Cotik, dinamitzarà la conferència “Un enfocament natural per a tocar el violí“. Cotik explicarà l’art de tocar de manera natural a través de conceptes de la tècnica Alexander i idees pràctiques per a Músics. Tot seguit, d’11:30 a 14 hores, a la mateixa aula tindrà lloc una classe magistral de violí on s’aplicarà allò que s’haurà examinat prèviament a la conferència. Aquestes activitats aniran dirigides principalment a estudiants d’Interpretació de violí i Pedagogia.

Posteriorment, a partir de les 16:00 h, a l’aula A356, Tomás Cotik guiarà una conferència i conversa al voltant de projectes interdisciplinaris i producció. Aquesta es basarà en una presentació de diferents projectes multidisciplinaris, i alguns materials bàsics per a la gravació, amb un torn de preguntes i d’intercanvi d’idees amb els participants.

A les 17 h, i com a tancament de la jornada, Cotik tractarà sobre la Interpretació en les Sonates i Partitas i Suites, de Bach, amb un enfocament històricament informat, junt amb la gènesi d’una interpretació individual. Les activitats de tarda estan enfocats a alumnes de Musicologia i Pedagogia.

Tomás Cotik

El doctor Tomás Cotik és reconegut internacionalment com a solista, músic de cambra i professor, que ha gravat dinou àlbums, acumulant més de quatre milions de reproduccions i rebent més de dues-centes ressenyes de la premsa internacional. La seva discografia inclou obres completes de Bach, Telemann, Mozart, Schubert i el seu compatriota, l’argentí Astor Piazzolla.

Actualment, Cotik ocupa la posició de professor de violí a la Universitat Estatal de Portland. Ha rebut diversos guardons com ara el Premi del Consell Degà per a la Investigació, el Premi Destacat a la Facultat Kamelia Massih o el Premi del National Endowment for the Arts. Així mateix, aquesta temporada 23/24 fa estada a Madrid gràcies a la beca Fulbright d’investigació durant el seu any sabàtic com a professor als Estats Units.

Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de les sales.

Camerata Casals. ESMUC. 2022.