Publicat el 9 de novembre de 2022

Comparteix a:

Concert del Quartet Vivancos al Dimarts Toca ESMUC

Quartet Vivancos

Quartet Vivancos: Elena González, Jordi Prim, Estela Megías i Quim Tejedor.

Dimarts Toca ESMUC.

Dimarts 15 de novembre. 18.15 h. Sala d’Orquestra. Accés lliure. 

El Quartet Vivancos ofereix un concert amb obres de Joseph Haydn i Franz Schubert

El concert del cicle Dimarts Toca ESMUC del 15 de novembre estarà protagonitzat pel Quartet Vivancos, una formació jove formada a l’Escola Superior de Música de Catalunya l’any 2019, sota el mestratge dels membres del prestigiós Quartet Casals. Els intèrprets oferiran un programa basat en dos quartets de corda de dos dels grans compositors del segle XVIII i XIX, Joseph Haydn i Franz Schubert

El primer, Joseph Haydn (1732-1809), un dels màxims representants del període clàssic, es considera el pare de la “Simfonia” i dels “Quartets de corda” i en el concert s’interpretarà el Quartet de corda núm. 4, en re major, op. 20, conformat per quatre moviments: un “Allegro di molto”, “Un poco adagio e affectuoso”, un “Menuet alla zingarese, Allegretto” i finalment el “Presto”. Seguidament, ens transportarem al segle XIX per gaudir del Rosamunde, el Quartet de corda núm. 13 “Rosamunde”, en la menor de Franz Schubert, també de quatre moviments (“Allegro ma non troppo”, “Andante”, “Menuetto, allegretto, trio” i “Allegro moderato”).


Quartet Vivancos

El Quartet Vivancos ha participat en diversos cursos i masterclasses amb integrants d’importants agrupacions com l’Alban Berg Quartet, el Quartet Modigliani i el Quartet Cosmos, entre d’altres. Recentment, han estat seleccionats per assistir al curs internacional de Weikersheim, organitzat per les Joventuts Músicals d’Alemanya. L’estiu del 2019 van poder participar en la inauguració del Festival Internacional del Grec i al Festival Internacional Pau Casals de Prades (2021), on van rebre classes de la violoncel·lista Sol Gabetta.  
 
El quartet és guanyador de la tercera edició del Concurs Amics de Cambra Romànica d’Andorra l’any 2021, i ha estrenat i enregistrat una obra del compositor Bernat Vivancos, dedicada al quartet, que s’ha pogut escoltar a l’emissora de ràdio, Catalunya Música. 

Quartet Vivancos al Concurs Internacional Cambra Romànica, interpretant el Quartet n.1 en sol menor, 1r mov. op.27, d’Edvard Grieg.
Intèrprets

Elena González, violí 
Jordi Prim, violí 
Estela Megías, viola 
Quim Tejedor, violoncel

Programa

Joseph Haydn (1732-1809) Quartet de corda núm. 4, en re major, op. 20.  
I- Allegro di molto 
II- Un poco adagio e affectuoso 
III- Menuet alla zingarese, Allegretto 
IV- Presto 

Franz Schubert (1797-1828), Quartet de corda núm. 13 “Rosamunde”, en la menor.  
I- Allegro ma non troppo 
II- Andante 
III- Menuetto, allegretto, trio 
IV- Allegro moderato 

Concert d’accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.


Dimarts Toca ESMUC és un cicle estable de l’Escola Superior de Música de Catalunya que mostra la diversitat d’estils i formats musicals que hi conviuen, on també participa l’alumnat de l’especialitat de Producció i Gestió, encarregats de l’organització d’aquest cicle de concerts com a part pràctica de la seva formació.