Publicat el 15 de setembre de 2022

Comparteix a:

El projecte Comusyc organitza un taller gratuït de música per a joves

Public Darrera 2
Taller gratuït de música per a joves (de 18 a 30 anys).

Dijous 22 de setembre a les 16 i a les 18 h. Sala d’Orquestra de l’ESMUC

Taller gratuït de música per a joves (de 18 a 30 anys)

Dins del projecte europeu Comusyc, on participa l’ESMUC, el dijous 22 de setembre va tenir lloc un taller gratuït de música per a joves (de 18 a 30 anys) en dues sessions, a les 16 i a les 18 hores. El projecte està cofinançat pel programa ERASMUS+ de la Unió Europea. La participació en els tallers prioritzava les persones en situació de desocupació laboral i que no estiguessin fent cap formació.

Comusyc

El projecte Comusyc desplegarà una estratègia integral i intersectorial que augmentarà el diàleg intercultural i transnacional entre els joves, utilitzant la creativitat i l’art com a eines fonamentals per mitjançar i construir ponts.

Un gran nombre d’informes i estudis revelen com la marginació social continua representant un fenomen àmpliament difós a l’Europa contemporània, en particular a la regió mediterrània. Els joves que lluiten per trobar un camí en la seva transició de l’estudi a la feina tendeixen a afluixar els llaços amb les seves comunitats, desinteressant-se per la realitat econòmica, social i política del país i del continent on viuen, perdent tota confiança en la possibilitat de convertir-se en membres actius de la seva societat.

Comusyc pretén jugar un paper actiu en la lluita contra el risc d’exclusió social, proporcionant eines i estratègies per mantenir obertes les línies de diàleg amb els joves marginats, ajudant-los a expressar les seves pors i valorar les seves competències i habilitats clau en una Europa oberta. L’ús de la creativitat permetrà que aquests joves esdevinguin membres actius d’una Europa democràtica, donant-los suport a repensar les seves possibilitats de trobar noves oportunitats al mercat laboral.

Més informació: