Publicat el 7 de febrer de 2023

Comparteix a:

L’ESMUC al Festival Emergents 2023 amb ‘No se lo digas a nadie’

Cyborgs. Dimarts Toca ESMUC
Festival Emergents Barcelona: ‘No se lo digas a nadie’

Dijous 9 de febrer. 21 h. Sala 3 Tete Montoliu (L’Auditori). Entrades.

Els alumni Anna Colom i Carles Marigó són alguns dels noms més destacats d’aquesta proposta musical

La nova edició del Festival Emergents de Barcelona torna a comptar amb el talent de l’ESMUC, aquest cop englobat en una proposta que rep el títol de ‘No se lo digas a nadie’. Es tracta d’un espectacle fresc i innovador que té com a objectiu posar en valor el patrimoni musical del compositor Enrique Cofiner. Nascut el 1909 al Raval barceloní i fill de guitarrista flamenco, Cofiner va ser un músic molt versàtil i polifacètic. Alhora que componia boleros, sambes, tangos i pasdobles, alguns grans èxits interpretats per orquestres i cantants de renom com Manolo Escobar, també escrivia música d’estil clàssic per a piano i orquestra.

La formació a càrrec de la qual anirà aquest concert està formada tant per alumnat com per professorat de l’ESMUC. En primer lloc, Carles Marigó, alumni i professor del Departament de Música Clàssica i Contemporània, ha arranjat en clau flamenca onze cançons de l’extens catàleg del compositor barceloní, reivindicant aquesta faceta. Al pianista l’acompanyarà la cantaora barcelonina Anna Colom, una de les veus emergents actuals amb més renom, que serà l’encarregada de posar veu a aquestes cançons. Formada en cant flamenco a l’ESMUC, ha acompanyat músics com Chicuelo o Rosalia en el grup de coristes i ballarines que l’acompanyaven dalt de l’escenari durant la gira d’El Mal Querer.

Altres noms excepcionals d’aquest projecte que estan vinculats a l’ESMUC, tots ells amb una gran influència del flamenco, són el percussionista David Domínguez i el baixista Ismael Alcina, ambdós professors del Màster d’Interpretació de Flamenco. El concert també comptarà amb Exequiel Coria a la guitarra, i amb Isabel Rojo Escudé–Cofiner fent les segones veus.

No se lo digas a nadie – Making Of | Fundación Enrique Cofiner.


Assegurant un èxit definitiu amb el concert del Projecte Big Babo i Toni Mora que va tenir lloc en la passada edició del cicle, ja és una tradició consolidada que l’ESMUC col·labori anualment amb L’Auditori per a les propostes del Festival Emergents, que pretén convidar els joves artistes més destacats del panorama nacional i internacional per donar a conèixer els nous talents de la música. A més, enguany aquest concert també compta amb la col·laboració de la Fundació Enrique Cofiner, que és qui ha impulsat aquest projecte de recuperació de patrimoni.

El concert tindrà lloc el proper dijous 9 de febrer de 2023, a les 21 h, a la Sala 3 (Tete Montoliu) de L’Auditori. Les entrades ja es poden comprar, i cal recordar que la comunitat educativa de l’ESMUC pot beneficiar-se del descompte que ens ofereix l’equipament. La informació la trobareu al butlletí intern No t’ho perdis.

Entrada de pagament. Compra d’entrades a L’Auditori. Preu 10 €.