Publicat el 5 d'octubre de 2023

Comparteix a:

Dimarts toca ESMUC: Concert inaugural de jazz amb In the Csus

In The Csus

In the Csus.

Els encarregats de donar el tret de sortida al cicle de concerts “Dimarts toca ESMUC” serà el sextet de jazz “In the Csus” format completament per alumnat de l’especialitat d’interpretació de jazz de l’escola. El concert inaugural es durà a terme el 10 d’octubre a les 18:15 a la Sala d’Orquestra. És una proposta que neix de l’impuls dels estudiants per a crear una formació amb personalitat pròpia, on puguin interpretar les seves pròpies composicions.

  • Dimarts 10 d’octubre

  • 18:15 hores

  • Sala d’orquestra ESMUC


Units per la seva passió per la música, els sis integrants del grup es van començar a reunir l’any passat per a tocar conjuntament de manera desenfadada, aprofitant tot l’après a les classes, per passar una bona estona amb els amics. A partir d’aquí, els integrants van començar a proposar temes propis per a ser interpretats en grup, i llavors la formació va començar d’una manera semiprofessional, que és el caràcter que té avui en dia. El repertori que interpreten és molt variat, ja que combina temes de grans referents del jazz amb temes propis, creant una comunió entre la qualitat musical i la veu personal pròpia de cada un.

Intèrprets i compositors

El concert comptarà amb quatre obres pròpies, compostes per Rodrigo García Bernalt, Edu Vergés i dues de Bernat Garcés. Són peces que sorgeixen de les experiències viscudes per ells mateixos i que han volgut plasmar en la seva música. També s’inclouran dos altres temes: Prisioner of Love, de Fats Waller i Andy Razaf, i Rhythm-a-ning, de Thelonius Monk. La primera va ser composta per dos col·laboradors que van marcar les bases de l’estil Harlem o stride piano a la dècada dels anys 20, un tipus d’estil que prové de l’evolució del ragtime. En canvi, la segona va ser creada pel segon pianista de jazz més gravat de la història, ja que tenia un estil d’improvisació molt personal amb dissonàncies i girs melòdics propis del seu acostament poc ortodox del piano.

El Dimarts toca ESMUC és una programació estable de l’escola que inclou música d’estils i compositors molt diversos. Els concerts es duen a terme els dimarts a l’ESMUC. Els estudiants de Producció i Gestió hi participen en l’organització, gestionant la major part de tota la producció i la difusió, com a part del currículum de pràctiques dels seus estudis.

Programa

No te alteres (Rodrigo García-Bernalt).
Habemus papam (Eduard Vergés).
Prisioner of love (Fats Waller i Andy Razaf).
Katniss (Bernat Garcés).
Rhythm-a-ning (Thelonius Monk).
Nenúfar (Bernat Garcés).

Intèrprets

Rodrigo García-Bernalt (Olivenza, Extremadura), saxòfon.
Marc Marcet (Sitges), trompeta.
Bernat Garcés (Barcelona), piano.
Eduard Vergés (Vic), guitarra.
Miquel Pinazo (Manresa), bateria.
Alex Davies (Eibar, País Basc), contrabaix.

Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Thelonious Monk – Rhythm-A-Ning (Brussels, 1963) | The Jazz Estate.