Publicat el 22 de novembre de 2023

Comparteix a:

Dimarts Toca ESMUC: Concert de cambres

Dimarts Toca Cambres Classica

L’últim Dimarts Toca ESMUC d’aquest 2023 comptarà amb la participació de dos grups de cambra conformats per estudiants de l’ESMUC: el Trio Tragique, format per Adela Beiro, Marta Infante i Antonio Cruzado i un altre trio amb la participació de Dixon Scola, Sergi García i Ricard Martí. El concert es durà a terme el 28 de novembre a la Sala 4 de l’auditori a les 18.15 h. L’accés és lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

  • Dimarts 28 de novembre.

  • 18:00 hores.

  • Sala 4 Alícia de Larrocha (ESMUC). Accés pel carrer, plaça de les Arts.


El Trio Tragique, conformat per Abela Berio (viola), Marta Infante (piano) i Antonio Cruzado (clarinete), neix fa tres anys per iniciativa d’uns dels integrants després de participar en l’estrena de les Tres peces tràgiques, de Daniel Romano. De la mà del professor Kenny Moretti, van començar a reunir repertori per aquesta particular formació. El repertori preparat per aquest concert consisteix en el Doble concert per a clarinet, viola i orquestra, op. 88, de Max Christian Friedrich Bruch.

El segon grup a tocar està conformat per Dixon Scola (violí), Sergi Garcia (violoncel) i Ricard Martí (piano). El repertori escollit es tracta de les parts “Dumka” (forma de balada polonesa o ucraïnesa) 1, 2, 3 i 6 del Trio en Mi Menor op.90 “Dumky” d’Antoni Dvorak.

El cicle “Dimarts a ESMUC” també inclou la col·laboració activa dels estudiants de l’especialitat de Producció i Gestió de l’ESMUC, que s’encarreguen de coordinar el concert, garantint que tant el públic com els músics gaudeixin d’una experiència musical excepcional.

Intèrprets
Adela Beiro

Adela Beiro va néixer a Santiago de Compostel·la (Galícia) i va començar a tocar la viola quan només tenia vuit anys, aprenent de la seva professora, Itsaso Bermejo. Després de completar el Grau Professional, es va traslladar a Barcelona per estudiar a l’ESMUC amb Jonathan Brown. Adela ha rebut lliçons de músics reconeguts com Thomas Riebl i Gérard Caussé, consolidant així la seva carrera com a violista.

Marta Infante

Marta Infante, nascuda el 2 de juliol de 2002 a Culleredo, va començar els seus estudis musicals amb Manuel Rosende Sanjurjo i va acabar amb les millors qualificacions i el premi de final de grau. Actualment, està cursant el tercer any de piano a l’ESMUC. Ha participat en cursos i festivals com els de Haruna Takebe i New Academy Altea, assistint a classes amb Kennedy Moretti i Dennis Lossev i rebent consells de pianistes destacats com Tatiana Prjevalskaya, Mariana Prjevalskay i Alexander Gold. Marta ha actuat en diferents sales de Barcelona, València, Sant Sebastià i Santiago de Compostel·la.

Antonio Cruzado

Antonio Cruzado va néixer a Villar del Arzobispo, on va iniciar els seus estudis musicals. Va continuar la seva formació al Conservatori Professional de Música de Torrent amb el professor Eduardo Ventura Rodríguez. Després de completar els estudis de grau mitjà, es va traslladar a Barcelona per cursar el grau superior en interpretació amb el clarinet amb el mestre Josep Fuster a l’ESMUC. Antonio ha tingut l’oportunitat de rebre classes magistrals de músics reconeguts com Jérôme Voisin i Juan Francisco Lara, enriquint així la seva formació.

Dixon Scola

Dixon Scola, nascut el 1998 a Caracas, Veneçuela, va començar els seus estudis musicals al Conservatori de Música de Carabobo als cinc anys. Després de passar pel Sistema d’Orquestres de Veneçuela i Mozarteum Caracas, va formar part de diverses orquestres juvenils i infantils al país, i després violinista convidat per l’Orquestra Simfònica de Caracas. Amb 18 anys, es va traslladar al Perú, on va ser part de l’Orquestra Juvenil Nacional i, més tard, va guanyar un lloc a l’Orquestra Simfònica de Trujillo, on va estar quatre anys. Actualment, resideix a Barcelona, tocant amb diverses orquestres i cursant el tercer any d’Interpretació a l’ESMUC amb la mestra Vera Martínez.

Sergi García

Sergi Garcia, jove violoncel·lista de Barcelona, va començar a tocar música amb cinc anys. Va estudiar a l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell i actualment és a l’ESMUC amb professors com Cristoforo Pestalozzi, Kennedy Moretti i el Quartet Casals. Durant la seva formació, ha participat en cursos d’estiu, trobades orquestrals, concerts com a solista i concursos de música de cambra, guanyant premis en dos d’ells. Destaca la participació amb orquestres com la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (ambdues com a cap de secció), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i el conjunt de violoncel·listes per la Diada Pau Casals. Ha interpretat sota la direcció de Salvador Brotons, Antoni Ros Marbà i Josep Pons, entre altres directors destacats.

Ricard Martí

Ricard Martí Puig, nascut el 2003 a Santa Coloma de Cervelló, Barcelona, va començar els seus estudis musicals a l’Escolania de Montserrat a l’edat de vuit anys. Allà va rebre classes de piano i orgue de Mercè Sanchís durant quatre anys. Va continuar la seva formació musical a l’IEA Oriol Martorell amb els professors Lluís Cussó i Mercè Hervada. Actualment, està al tercer curs del Grau d’Interpretació de Piano a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb Denis Lossev com a professor.

Programa

Doble concert per a clarinet, viola i orquestra, op. 88, de Max Christian Friedrich Bruch.
Trio en Mi Menor op.90 “Dumky”, d’Antoni Dvorak.
Moviments I, II, III, i VI.

Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Dimarts Toca ESMUC: Duo Korczak.