Publicat el 10 d'octubre de 2022

Comparteix a:

Les Beques Anna Riera al primer ‘Dimarts Toca ESMUC’

Dte 11 Octubre

Gonzalo Barrero, piano; Belén García, veu; Estela Andújar, flauta.

Dimarts Toca ESMUC.

Dimarts 11 d’octubre. 18.15 h. Sala d’Orquestra. Accés lliure.

Les persones becades per la Fundació Anna Riera protagonitzen el primer concert del cicle Dimarts Toca ESMUC, que estarà dedicat a la flauta i el Lied

El primer concert de la temporada del cicle Dimarts Toca ESMUC, que té lloc aquest 11 d’octubre, està protagonitzat per els i les intèrprets amb una beca de la Fundació Anna Riera, com Estela Andújar, flauta; Belén García, veu; i Gonzalo Barrero, piano. Dimarts Toca ESMUC és un cicle estable de l’Escola Superior de Música de Catalunya que mostra la diversitat d’estils i formats musicals que hi conviuen. L’alumnat de l’especialitat de Producció i Gestió de l’Escola col·labora en l’organització d’aquests concerts com a part pràctica de la seva formació.

Dimarts Toca ESMUC: Becats Fundació Anna Riera. Pau Hernández. Curs 2018-2019.

El concert per a flauta de Nielsen que interpreta la flautista Estela Andújar reflecteix les tendències modernistes de la dècada de 1920 amb manca d’estabilitat tonal i optant per articular l’obra en només dos moviments, en lloc dels tres del tradicional concert solista. Seguidament, la soprano alacantina Belén García i el pianista de Jerez Gonzalo Barrero interpretaran una selecció de cançons integrades per obres dels compositors Robert Schumann (1810-1856), Claude Debussy (1862-1968), Eduard Toldrà (1895-1962) i Joaquín Turina (1882-1949). Aquest programa ens proposa un recorregut històric des dels inicis del romanticisme fins a l’avantguarda del segle XX. 

Schumann, en 1840 i sota el pseudònim de Florestán deixava constància dels seus ideals romàntics mitjançant les següents paraules: “La música parla el llenguatge més universal, pel qual l’ànima s’emociona lliurement, de forma molt determinada, però aquesta sent la seva pàtria”. I és que, paral·lelament, Schopenhauer, davant les primeres pinzellades del romanticisme va afirmar que la música era la llengua del sentiment i de la passió, mentre que les paraules eren la llengua de la raó.


Programa

Carl Nielsen (1865-1931). Concert per a flauta. FS 119.
I. Allegro Moderato
 
Robert Schumann (1810-1856). Myrthen. Op.25.
I. Widmung
VI. Die Lotosblume
XXIV. Du bist wie eine Blume 
 
Claude Debussy (1862-1968). Dos romanços.
I. Romance
II. Les cloches
XXIV. Du bist wie eine Blume 
 
Eduard Toldrà (1895-1962). Seis canciones.
II. Mare uns ojuelos vaig veure
VI. Després que et vaig conèixer
 
Joaquín Turina (1882-1949). Poema en forma de canciones.
I. Dedicatoria
II. Nunca olvida
III. Cantares
IV. Los dos miedos
V. Las locas por amor

Concert d’accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.