Publicat el 10 de juny de 2022

Comparteix a:

Festival internacional de música Bachcelona

Bachcelona 2022 Esmuc 2
Festival Bachcelona.

30 juny – 14 juliol 2022 (Barcelona).

Col·laboració de l’ESMUC al Festival Bachcelona amb més concerts i una masterclass

Malgrat que encara falten alguns dies per al concert inaugural d’una nova edició del Festival Bachcelona, guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona 2021, fa temps que aquest certamen ja ha iniciat algunes de les seves activitats. Així, per exemple, el passat 30 d’abril es va celebrar a la Basílica de la Mercè un concert solidari on van participar estudiants de les especialitats d’orgue i cant de l’ESMUC. Aquella col·laboració no serà l’única de l’ESMUC amb el festival i, així, el concert inaugural que tindrà lloc el proper dijous 30 de juny amb Bachcelona Consort i el cor Bachcelona Akademie sota la direcció del prestigiós director holandès Ton Koopman comptarà amb la participació d’estudiants de l’especialitat de cant de l’ESMUC en el cor i d’estudiants d’altres especialitats a l’orquestra.

Abans, el dilluns 27 de juny, la concertino del Bachcelona Consort d’enguany, la violinista Catherine Manson oferirà una classe magistral als estudiants de l’ESMUC de manera gratuïta. El plat fort de la col·laboració arribarà el diumenge 10 de juliol, al recinte modernista de Sant Pau (Sala Domènech i Montaner), quan sis estudiants de violoncel i violoncel barroc de l’ESMUC interpretaran la integral de les Suites per a violoncel BWV 1007-1012 de Johann Sebastian Bach. En concret seran els estudiants Feliu Llobet, Sergi Garcia, Ohiane Angulo, Caterina Serrallonga, Carles Girbau i Hyunkun Cho els encarregats de donar forma sonora a un concert benèfic on la recaptació de la taquilla anirà per a la Fundació Enriqueta Villavecchia, dedicada al tractament oncològic infantil.

Calendari

  • Dilluns 27 de juny | ESMUC. Masterclass de la violinista Catherine Manson. Activitat gratuïta dirigida a estudiants i graduats de l’ESMUC.

  • Dijous 30 de juny a les 19.30 h. | Sala 2 de L’Auditori. Concert inaugural amb Bachcelona Consort i Cor Bachcelona Akademie. ENTRADA.

  • Diumenge 10 de juliol a les 18 h. | Sala Domènech i Montaner (Sant Pau). Concert Suites per a violoncel BWV 1007-1012 (Bach). ENTRADA.