Publicat el 18 d'abril de 2024

Comparteix a:

Classe magistral de tuba amb Sérgio Carolino 

Sergio Carolino

Sérgio Carolino.

El pròxim dijous 25 d’abril, l’intèrpret portuguès de tuba, Sérgio Carolino, impartirà unes classes magistrals especialment adreçades a l’alumnat de tuba de l’ESMUC. L’activitat és organitzada per l’Associació Catalana de Tubes i Bombardins (ACATUB), i compta amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

  • Dijous 25 d’abril.

  • De 15:00h a 21:00h.

  • A346/A347.


La classe magistral coincideix amb el concert ‘Gran Orquestra de Vents’ de la Banda Municipal de Barcelona, dirigida per José R. Pascual-Vilaplana, que tindrà lloc el diumenge 28 d’abril a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori. En aquest concert participen estudiants d’interpretació de l’ESMUC. A més, s’estrenarà una obra de Pedro Ortíz, encàrrec de la Banda al Departament de Creació i Teoria Musical de l’Escola. Aquesta col·laboració s’emmarca en la ja tradicional participació d’alumnat del centre en diferents concerts de la Banda i l’OBC, continuant amb la trajectòria iniciada pel projecte A dues bandes. 

Sérgio Carolino

Va començar els seus estudis de tuba amb 11 anys al Conservatori de Lisboa i va continuar al prestigiós Conservatori Superior de Ginebra (Suïssa) amb Pierre Pilloud (tuba principal de l’Orquestra Suisse Romande). La seva àmplia curiositat el va portar a perseguir diferents estils d’expressió musical, que van des del repertori clàssic fins al jazz i la música improvisada, aconseguint també la seva reputació de virtuós amb repertori estàndard i contemporani per a la tuba. 

Carolino ha tocat en orquestres com la Metropolitana de Lisboa (1997-2001), la Portuguese Symphonic, Gulbênkian, Remix-Ensemble i diverses que inclouen l’honorable Portuguese Youth Orchestra i l’European Youth Wind Orchestra. Ha aparegut com a solista destacat no només a Portugal, sinó també a França, Espanya, Alemanya, Suïssa, la República Txeca i Finlàndia.  

Actualment, Sérgio Carolino imparteix classes magistrals i recitals per tot Europa. És professor de tuba i director artístic del Young Portuguese Brass and Percussion Ensemble “Massive Brass Attack!” a l’Escola Superior de Música, Arts i Espectacle (ESMAE) de l’Institut Politècnic d’Oporto (IPP). I, des del 2002, és tuba solista a l’Orquestra Simfònica d’Oporto Casa da Música. 


Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Sérgio Carolino.