Publicat el 15 d'abril de 2024

Comparteix a:

Classe magistral de la directora d’orquestra Marta Gardolinska

Marta Gardolinska Bartek Barczyk 5

Marta Gardolinska.

L’ESMUC acull una classe magistral de la directora d’orquestra Marta Gardolinska adreçada als estudiants de direcció dels professors Salvador Brotons i Jordi Mora. La classe tindrà lloc el dijous 18 d’abril, de 15 a 18 h, a la Sala d’Orquestra, i l’accés és per a estudiants i professorat de l’Escola.  

  • Dijous 18 d’abril.

  • De 15:00h a 18:00h.

  • Sala d’orquestra de l’ESMUC.


Gardolinska és actualment directora convidada principal de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i el 19 i 20 d’abril dirigirà el concert de la formació “Variacions enigma”, amb Nikita Boriso-Glebsky, a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori. 

A més dels estudiants de direcció, la classe magistral comptarà amb la participació dels alumni que formen part de l’Orquestra pilot de l’ESMUC, que aportaran el cos musical necessari per a la pràctica de direcció de l’alumnat de l’especialitat amb els professors Jordi Mora i Salvador Brotons. 

Marta Gardolinska 

Marta Gardolinska és l’actual directora musical de l’Òpera Nacional de Lorena i directora convidada principal de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Va aconseguir el reconeixement internacional el 2018 com a jove ajudant de direcció de l’Orquestra Simfònica de Bournemouth. La temporada 2019-2020 li van atorgar una beca Dudamel amb la Filharmònica de Los Angeles que incloïa una invitació per ser segona directora de Gustavo Dudamel en l’enregistrament en directe de la Simfonia n. 4 d’Ives per a Deutsche Grammophon, amb què va guanyar un Grammy. 

Aquesta temporada, Gardolinska dirigeix per primera vegada l’Orquestra de Cambra de Potsdam, la Simfònica de la Ràdio de Frankfurt i la Simfònica de San Francisco, torna a dirigir l’Orquestra Simfònica de Tenerife i ha dirigit La creació  amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona. 

La temporada 2021-2022 Gardolinska va dirigir orquestres importants com l’Orquestra Simfònica de Londres, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca i l’Orquestra Nacional del Capitoli de Tolosa. Va debutar amb l’Orquestra de Cambra de París i l’Orquestra de Cambra d’Escòcia, entre d’altres. 

En l’àmbit operístic, la temporada 2020-2021 va debutar amb gran èxit a França dirigint una nova producció de Zemlinsky, va participar en les aclamades representacions del Fortunio de Messager i va debutar a l’Òpera del Rin, dirigint Carmen amb Stéphanie d’Oustrac. La temporada 2022-2023 va dirigir una nova producció de Manru, de Paderewski, i una reestrena de La Traviata. Entre el 2013 i el 2015 va ser segona directora de la companyia Johann Strauss Operette de Viena i va aprendre l’estil més pur de la tradició musical vienesa. 

Gardolinska va estudiar direcció orquestral a la Universitat de Música Fryderyk Chopin de Varsòvia i a la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena. El 2016, Gardolinska va ser nomenada «Polonesa destacada a Àustria» pels seus esforços per popularitzar la cultura i la música poloneses fora del país. 

L’Auditori.

Més informació:

Marta Gardolinska