Programa Alumni

Les diverses promocions de persones que es graduen a l’ESMUC, juntament amb les més recents promocions d’estudis de postgrau i màster, es a dir, més de 2.000 professionals en l’àmbit de la música, formen una comunitat amb un important reconeixement dins la nostra societat. És per això que, des de l’ESMUC, treballem també per mantenir un vincle continuat, sobretot en els primers anys de professionalització havent acabat els estudis.

Aquest programa s’ha establert per poder regular el vincle i serveis que l’Escola pot continuar oferint als graduats, sempre pensant en la natural evolució professional que puguin tenir. Això pot incloure:

Ofertes de feina

Regularment, les escoles de música, institucions musicals o culturals, o empreses en recerca de professionals de l’àmbit musical, contacten amb l’ESMUC. Des de l’Escola s’aplica l’opció òptima per cada cas, facilitant la comunicació directa entre el món professional i els graduats.

Descomptes en activitats culturals

Algunes institucions, empreses promotores o festivals ofereixen als graduats i graduades promocions amb descomptes que s’acrediten amb el mateix carnet d’estudiant.

Lloguer i cessió d’espais

Sempre que la disponibilitat ho permeti, els graduats i graduades tenen accés a certes aules i espais de l’Escola per poder dur a terme els seus projectes a un preu molt favorable. En alguns casos, fins i tot, l’interès del projecte i la possible vinculació amb la vida acadèmica pot fer que la cessió sigui gratuïta, amb un intercanvi d’experiència docent o col·laborativa amb el graduat/da i la formació musical en la qual participi.

Per qualsevol consulta d’espais adreça’t a oficina.graduat@esmuc.cat. Atendrem la teva petició i la derivarem als serveis implicats de l’Escola.

Oferta formativa

Cursos, màsters a preus avantatjosos; classes magistrals gratuïtes. Consulta tota la nostra oferta docent i informa’t dels descomptes que s’hi apliquen.

Accés gratuït a la Biblioteca-CRAI de l’ESMUC

En el moment de sol·licitar el títol acadèmic que acredita el Grau o el Màster cursat a l’Escola, l’estudiant s’inclou automàticament en el llistat de graduats. Aquest llistat permet l’accés i ús a la Biblioteca-CRAI, en les mateixes condicions que els estudiants de grau. Només cal que us identifiqueu com a graduats al punt d’atenció a l’usuari i us cursaran l’alta al servei.
Més informació de la Biblioteca-CRAI.

Participació en activitats en col·laboració amb altres institucions

Sovint l’Escola és requerida per organitzar cicles musicals o actuacions puntuals amb institucions culturals, com poden ser
–       Institut de Cultura (Barcelona),
–       Fundación Juan March (Madrid),
–       Mercat de Música Viva de Vic,
–       Fundació Pau Casals (Sant Salvador, El Vendrell),
–       Institut Goethe (Barcelona),
–       Monestir Mont Sant Benet,
–       Fundació Victoria de los Ángeles,
Entre d’altres.
La tria de les formacions pot anar a càrrec de la institució interessada o requerir la intervenció de l’Escola, però per ser activitats remunerades sempre són derivades al col·lectiu de graduats.

Col·laboració en activitats acadèmiques que requereixen la participació de professionals

Per la naturalesa dels estudis musicals, tot sovint es requereix la participació de professionals en les activitats acadèmiques de l’Escola. Des del Departament de Producció es coordinen aquestes col·laboracions, amb la corresponent contractació dels Graduats necessaris. Si en vols obtenir més informació pots escriure a oficina.graduat@esmuc.cat