Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat

VI Premi ESMUC a Treballs de Recerca de Batxillerat sobre música

FinalistaTdR 2022Tutor
Ramon Bernadas SigüenzaQuines són les claus de l'èxit de les obres musicals que més venen?Pau Sanchis Ferràndiz (Escola Pia de Sabadell)
Jaume Bosser TocaConstrucció d'aparells de mesura per a l'estudi dels modes de ressonància d'instruments d'arcVicente Bitrián Varea (IES Pere Vives Vich d'Igualada)
Laia Glück MartínezMúsica d’arrel tradicional i joventutMarina Mazón Busquets (IEA Oriol Martorell de Barcelona)
Iria Massaguer LlanasQuan la música desafia l'oblitLola de Mora Pérez (Col·legi Santa Teresa de Barcelona)
Logo Treballs Recerca Batxillerat

La guanyadora del Premi 2022 és Laia Glück Martínez.


Bases

L’Escola Superior de Música de Catalunya convoca un premi per al millor treball de recerca de batxillerat de Catalunya, en qualsevol temàtica relacionada amb la música, que hagi estat presentat durant el curs acadèmic 2021-22.

Requisits

Al Premi hi pot optar l’alumnat de batxillerat de tots els centres d’ensenyament secundari de Catalunya.

Els treballs poden ser elaborats individualment o en grups de dues persones com a màxim, han de ser inèdits i no han d’haver estat premiats anteriorment en altres concursos en el moment de presentar-se a aquest Premi. Poden estar escrits en català, castellà i anglès.

Els treballs han de ser seleccionats i presentats per la direcció dels centres d’ensenyament on estudiï l’alumnat que desitgi concursar. No hi ha cap límit de treballs presentats per escola.

Presentació

Es farà a través del formulari web, que inclourà les dades de la persona que n’és autora, una descripció del motiu de l’elecció del tema així com un resum i una selecció de paraules clau referents al treball realitzat.

També inclourà el nom del director o coordinador del batxillerat del centre i el nom del professor encarregat de la tutorització del treball.

Els treballs es lliuraran en un fitxer pdf, sense les dades identificadores de la persona que n’és autora, a través del formulari adjunt. Es podrà presentar addicionalment un fitxer amb material audiovisual, sense dades identificadores, amb un límit de 10 MB en un format que sigui reproduïble amb VLC.

A la presentació del treball es podrà adjuntar una carta de suport que en destaqui l’interès, aportacions o valor dels resultats.

El termini de presentació dels treballs finalitza el 8 d’abril de 2022.

Comitè científic i jurat

Membres especialistes del professorat de l’ESMUC avaluaran els treballs presentats. A partir d’aquestes avaluacions, el Comitè Científic, format per representants de l’ESMUC i del Servei d’Ordenació Curricular de l’ESO i el Batxillerat del Departament d’Educació, farà la selecció d’aquells treballs que optaran als Premis i distincions finalistes.

Finalment, un Jurat format per especialistes i presidit per la Directora General de l’ESMUC valorarà la selecció de treballs proposada pel Comitè Científic i determinarà les persones guanyadores dels Premis. El Jurat es reserva el dret de deixar el premi desert i la seva decisió serà inapel·lable.

Criteris d’avaluació

  • Originalitat i creativitat de la temàtica, del plantejament i de la metodologia emprada.

  • Aspectes formals i referències documentades.

  • Coherència, rigor i grau d’elaboració de les conclusions presentades.

  • Rellevància i pertinença del tema tractat dins l’àrea de coneixement de la música.

Premis

De tots els treballs presentats s’escolliran els quatre millors valorats. A un d’ells se li atorgarà el Premi ESMUC i a la resta tres mencions.

Les distincions atorgades en aquesta edició seran les següents:

  • Premi ESMUC al millor treball: dotació econòmica de 300€, publicació del treball al web de l’escola i diploma. A aquest import el serà aplicable les retencions per IRPF que legalment corresponguin.

  • Menció de treball finalista: diploma més obsequi.

  • Tant la persona premiada com les mencions rebran fins a 4 entrades per assistir a una selecció d’espectacles de música i dansa de la programació del Centre Cultural Terrassa (www.fundacioct.cat), durant el període 2022/juny 2023, gràcies a la col·laboració de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA en el Premi Esmuc de Treballs de Recerca de Batxillerat. Caldrà contactar a través de fundacio@fcaixescatalanes.cat

Veredicte

La relació de finalistes es farà pública a la pàgina web de l’ESMUC a l’estiu. El veredicte del jurat es donarà a conèixer en l’acte inaugural del curs 2022-2023, moment en què es lliuraran els premis.

La participació en el concurs implica l’acceptació d’aquestes bases.