Vicente Martín Piquer

Departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i d'Arrel

vmartin@esmuc.cat

Vicens Martín

Formació

Els estudis musicals els divideix en la branca moderna a l’escola Zeleste i al Taller de Músics, i en la branca clàssica als Conservatoris Superiors de Barcelona i Badalona.


Titulacions: Llicenciat en Física per la UB, i Títol Superior de Música per l’ESMUC.

Concerts

Al 2013 posa en funcionament la seva pròpia Big Band amb alguns del millors músics de jazz de l’escena catalana, la Vicens Martín Dream Big Band. Amb ella ha escrit música i estrenat diversos espectacles com Els Fruits Saborosos amb la Gemma Abrié sobre poemes de Josep Carner, la Suite Barcelona, Amics 10 Anys amb Els Amics de les Arts, Sinatra 100 Anys amb el Bruno Oro, la Dream Big Funk Band amb l’Àlex Delgado i Alba Pérez, o Nadal Big Band també amb la Gemma Abrié.

També és director de la ContraBaix Big Band, formació pedagògica vinculada a l’Ateneu Santfeliuenc per ensenyar música tocant en una gran formació.

Arranjaments seus es poden escoltar en d’altres orquestres com l’Original Jazz Orquestra, La Locomotora Negra, la Big Band Jazz Maresme o la Black Music Big Band.

Ha col·laborat amb la Cobla Marinada escrivint i dirigint la música de dos espectacles, un amb el cantaor Pere Martínez i un altre amb el cantautor Guillem Roma.

 

Amb format petit té dos discos amb Vicens Martín Grup: Records (Col·lecció del Taller, 2003) i Suite Urbana (Nómada 57, 2011). L’últim espectacle estrenat és Sci-Fi, amb música basada en novel·les de ciència ficció.

Enregistraments

Dream Big Band:


 • Els Fruits Saborosos amb Gemma Abrié (2014 – Temps Record)

 • 10 Anys amb Els Amics de les Arts (2015 – Pistatxo Records)

 • Sinatra 100 Anys amb Bruno Oro (2016 – Temps Record)


Vicens Martín Grup:

 • Records (2003 - La Col·lecció del Taller TM34)

 • Suite Urbana (2011 - Nómada57)

Publicacions

Al 2020 escriu el capítol ‘Ellington i Preminger: la música de Big Band en el cine.’ al llibre ‘Del cine mudo a los videojuegos. La creación sonora en el audiovisual’ Ed. Ediciones Letra de Palo.

Premis


 • 2020    Segon premi al VII Concurs de composició i arranjaments de Big Band, organitzat per SGAE i Asociación Cultural Ool-Ya-Koo.

 • 2015 Premi Enderrock com a Millor DVD Musical 10 anys de la Vicens Martín Dream Big Band & Els Amics de les Arts.

 • 2014 Premis Enderrock com a Millor Nova Proposta i Millor Directe en la categoria de jazz a la Vicens Martín Dream Big Band per la música d’Els Fruits Saborosos.

 • 2012/13/15 Accèssit, Primer i Segon premi al Concurs Zyriab de composició per a conjunts instrumentals infantils.

 • 2008 Premi per la revista Jaç-Enderrock com a millor grup de Jazz a l’Original Jazz Orquestra & Santiago Auserón

 • 2006 Premi per la revista Jaç-Enderrock com a millor nova proposta de jazz al disc Vola’m a Sa Lluna de l’Original Jazz Orquestra

 • 2003 Primer Premi Concurs de Composició “Menorca Jazz”

Docència

Va ser professor de guitarra i Cap de l’Àrea d’Harmonia durant més de vint anys al Taller de Músics on va dirigir les seves grans formacions: l’Original Jazz Orquestra i la Jove Big Band.

Ha estat professor al Conservatori Superior de les Illes Balears i actualment comparteix docència entre l’EMMCA d’Hospitalet de Llobregat, l’ESMUC i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Enllaços

Web: www.vicensmartinmusic.com

Bandcamp: https://vicensmartin.bandcamp.com/

Twitter: @vicensmartin

Instagram: @vicensmartin / @vmdreambb

Facebook: @vicensmartin / @ VicensMartinDreamBigBand

Youtube: https://www.youtube.com/vicensmartin