Formació

Després de començar la seva formació a Espanya de la mà del seu pare i Sr. Miguel Rodrigo a València, va continuar i va perfeccionar els seus estudis a la Folkwang Musikhochschule de Essen (Alemanya) amb Hermann Baumann. També va participar en classes magistrals amb professors com Daniel Bourgue, Philip Farkas, Vicente Zarzo o Ab Koster.

Concerts

Ha tocat com a solista amb la majoria de les orquestres espanyoles, en multitud de països europeus i a Taiwan, la Xina, Veneçuela, l’Argentina, el Japó o els EUA, i compta amb diverses estrenes mundials de concerts amb orquestra, com els de E. Cosma, J. Colomer, M. Constant, l’estrena a Espanya del concert de Ligeti l’any 2000 i en 2009 l’estrena mundial amb l’Orquestra Nacional d’Espanya del Concert “Ab origine” de Salvador Brotons.

Enregistraments

Amb la trompa natural té ja publicats amb ARSIS quatre CD´s, amb Miriam Gómez-Morán (Tableau Musical i Sonates per a pianoforte i trompa) i amb Corniloquio, un dedicat a Dauprat i l’altre a J. F Gallay.

Entre els seus nombrosos enregistraments amb la trompa moderna per a discogràfiques com a VERS o ARSIS destaquen el concert per a trompa i orquestra Naturalesa Humana de Juanjo Colomer i els 4 concerts per a trompa de W. A Mozart, amb la Münchner Rundfunkorchester sota la direcció d’Hermann Baumann. El seu més recent treball discogràfic per al nou segell Exaudio, és Just for fun amb Miriam Gómez-Morán al piano, un registre amb arranjaments propis d’obres originalment concebudes per als més variats instruments, com la veu, el piano, el violoncel o el violí

Trajectòria

Javier Bonet és membre de l’Orquestra Nacional d’Espanya des de 1987.

Investigador inquiet, concertista internacional, molt actiu en la música de cambra, la seva gran versatilitat fa que paral·lelament desenvolupi un treball internacionalment reconegut en l’àmbit de la trompa natural.

És mundialment aclamat com a referent en la interpretació amb instruments històrics i creador del grup de trompes naturals Corniloquio. Amb la trompa moderna podem veure’l tant estrenant composicions dels més actuals creadors, com brillant en el món de la més variada música de cambra o presentant originals programes pedagògics.

Docència

Imparteix regularment nombrosos cursos tant a Espanya, per a diversos conservatoris nacionals, com a l’estranger: Lisboa, Porto, París, Budapest, Berlín, Universitat d’Indiana, Curtis de Filadèlfia, Mannes Collège de Nuea York, Universitat d’Arizona, Moscú, Bangkok, Mèxic, Caracas, Seoul, Pequín o Tòquio.

És professor de trompa i trompa natural de l’ESMUC de Barcelona.