Grati Murcia

Departament de Música Clàssica i Contemporània

gmurcia@esmuc.cat

Percussió

Murcia Grati

Formació

Neix a Cox (Alacant) el 1978. Comença els seus estudis musicals en la Societat Musical "L'Harmònica" de Cox a l'edat de 8 anys. Seguidament realitza el grau elemental i mitjà al Conservatori de Múrcia amb J. García Abellán i grau superior al Conservatori d'Alacant amb Joan Iborra, obtenint les més altes qualificacions. Amplia la seva formació al Conservatori d'Amsterdam amb Nick Woud, Jan Pustjens i Peter Promel. També ha rebut classes dels timbalers Rainer Seegers, Marinus Komst, Stephan Gagelman, etc.

Trajectòria

A l'àmbit orquestral ha estat membre de l'Orquestra de Joves de Múrcia, JONDE, European Union Youth Orchestra i de l'Orquestra Simfònica d'Alacant. Ha col·laborat amb les orquestres més importants d'Espanya i tocat amb mestres de prestigi com ara Bernard Haitink, CMGiulini, Askenazy, López Cobos, L. Mazel, etc. Ha realitzat cursos en diferents ciutats de la Comunitat Valenciana, Múrcia, Euskadi, Catalunya, Aragó, etc. Col·labora com a professor convidat de la Jonc, Orquesta de Joves de Múrcia, Orquestra de Joves d'Euskadi, Jonde, etc.

Actualment és timbaler solista de l'OBC, timbaler convidat de l'orquestra Festival de Budapest, dirigida per Ivan Fisher, i professor a l'Escola Superior de Música de Catalunya.